V Kranju se je šest najboljših slovenskih ekip pomerilo v nacionalnem finalu, zanesljivo zmago pa je na Štajersko odnesla ekipa Štajerskih vijolic iz Maribora, ki je osvojila 65 točk. Drugo mesto so osvojili Velenjčani s 46 točkami, tretje pa ekipa Kranja – ZS Gladiatorji z 31 točkami.

Podpora iz vseh delov Slovenije

Tisočglava množica je ekipe z različnih koncev Slovenije – Ajdovščine, Dupleka, Maribora, Velenja in Kranja – vzpodbujala v šestih tradicionalnih igrah, transformiranih v moderno preobleko. Tekmovalci so igrali leteči vaterpolo, reševanje turistke, tekmo sodov, vodno alko, mošarko in veslo. Tekmovalce in publiko je pozdravil tudi kranjski župan Boštjan Trilar, odličja najboljšim trem pa je podelil podžupan Boris Vehovec.

Mariborčani zmagali v prav vseh igrah!

Kot se je pričakovalo, sta izjemen boj za zmago prikazala Maribor in Velenje, ki je v Kranj prišlo kot aktualni slovenski prvak. A Maribor je bil boljši. Tekmovalci Štajerskih vijolic so zmagali v prav vseh šestih igrah, kar se v slovenskih finalih še ni zgodilo, in si tako zanesljivo priborili vstopnico za mednarodni polfinale, ki bo 26. avgusta v Biogradu na Moru. Po besedah Luke Štrausa, enega izmed pomembnih členov štajerske ekipe, se njihovi člani na igrah predvsem zabavajo, dobri uspehi, ki jih dosegajo v zadnjih letih, pa so le češnja na vrhu torte. Nasprotniki slovenske ekipe v Biogradu bodo Srbi, Makedonci in Madžari, medtem ko se bodo v prvem polfinalu, ki bo dan prej, pomerili predstavniki Hrvaške, Črne Gore, BIH in Italije.

Rezultati:

1. mesto: MARIBOR, Štajerske vijolice – 65 točk
2. mesto: VELENJE, Velenje – 46 točk
3. mesto: KRANJ, ZS Gladiatorji – 31 točk
4.mesto: KRANJ, Kranjski orli – 28 točk
5.mesto: AJDOVŠČINA, Ajdovščina – 16 točk
6.mesto: DUPLEK, Dupleška mornarica – 9 točk