Po enem tednu treningov je danes nogometaše NK Maribora čakala prva pripravljalna tekma. Vračanje tekmovalnih občutkov se je začelo v Ljudskem vrtu, proti drugoligašu iz Radomelj. Za prvo pripravljalno preizkušnjo sta kot vratarska naveza izbrana Cotman in Irgolič, so zapisali na uradni spletni strani NK Maribora. Premor sta dočakala Handanović in Obradović.

Kar sedem zadetkov

Zahović za današnjo tekmi še ni bil nared, zaradi lažjih poškodb pa sta manjkala tudi Viler in Milec, tako da se je ekipi ob prihodu iz Moravskih Toplic za današnjo tekmo priključil tudi mladinec Nino Žugelj. Začetek tekme je bil ob 15. uri popoldne in kaj kmalu se je pokazalo kdo je gospodar na zelenici. Mariborčani so namreč povedli v 14. minuti igra, ko je žoga v gol poslal Bohar, ki je v 44. minuti zadel še enkrat za 4:0.

Med strelce so se v Ljudskem vrtu danes vpisali tudi Mešanović, Tavares, Ivković in Derviševič. Za končnih 7:0 so si Radomljani zadeli sami z avtogolom Jazbeca v 78. minuti.

Izid:

NK Maribor – Radomlje 7:0 (4:0)

Strelci: 1:0 Bohar (14), 2:0 Mešanović (22), 3:0 Tavares (32), 4:0 Bohar (38), 5:0 Ivković (52), 6:0 Dervišević (74), 7:0 Jazbec (78, avtogol)

NK MARIBOR – prvi polčas: Cotman, Hodžić, Šuler, Doumbia, Hotić, Vrhovec, Pihler, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Kramarič, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Kabha, Žugelj, Ahmedi, Bajde, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

RADOMLJE: Adam (7′ Božič), Halilović, Barukčič, Jazbec, Jakovljević, Marinšek, Grvala, Ivanov, Kondić, Cerar, Hajrić. Igrali so še: Božič, Lužar, Nuhanović, Levec, Perger, Trdin, Kovjenić, Lidjan, Brolih, Roglić. Trener: Nermin Bašić.