Nadarjen mariborski hokejist Maks Perčič je na mladinskih olimpijskih igrah v Lozani osvojil zlato medaljo. Nastopil je v hokeju v sistemu tri na tri (trije igralci plus golman). Perčič je nastopal v zeleni ekipi skupaj s še dvanajstimi hokejisti iz drugih držav

V predtekmovanju šest zmag

V predtekmovanju je šlo Perčičevi ekipi izjemno dobro. Odigrali so sedem tekem in zmagali šestkrat. Izgubili so le v zadnji tekmi proti črnim, ki pa so bili nasprotnik Perčičeve ekipe v polfinalu. Tam so bili uspešnejši zeleni, s čimer so si zagotovili borbo za zlato medaljo. Boj finalistov je bil sicer izenačen že v predtekmovanju – tesno z 9:8 je slavila ekipa nadarjenega hokejista, člana mariborskih Lisjakov. Zanimivo je, da je v finalu v rdeči ekipi nastopal še en Slovenec Tjaš Lesničar (HD Hidria Jesenic), tako da je Slovenija v hokeju osvojila tako zlato kot tudi srebrno medaljo. Slovenija je na letošnjih igrah osvojila že tri medalje – smučar Ažnoh in danes dva hokejista.

Sodelovalo je osem ekip

Sistem tekmovanja je bil sicer sledeč. Sodelovalo je osem ekip, v katere so bili hokejisti razvrščeni naključno iz več različnih držav. V predtekmovanju so vse ekipe tekmovale med sabo, najboljše štiri pa so se uvrstile v polfinale. Zmagovalca polfinal sta se uvrstila v finale, poraženca pa sta igrala tekmo za tretje mesto. Vsaka tretjina je trajala 16 minut.