Iz Olimpijskega komiteja Slovenije so sporočili svojo odločitev o zastavonoši ob zaključku zimskih olimpijskih iger 2018. Ta čast je pripadla tekmovalcu v smučarskem krosu, Mariborčanu Filipu Flisarju.

Večina slovenske delegacije se bo v Slovenijo vrnila že pred zaključno slovesnostjo

Zastavo na odprtju olimpijskih iger je nosila smučarska tekačica Vesna Fabjan, ki je nato nastopila le na štafetni tekmi. Čast zastavonoše za zaključni slovesnosti iger, ki bo v nedeljo zvečer po južnokorejskem času, pa je pripadla Flisarju, ki je letošnjo olimpijsko tekmo smučarskega krosa končal na sedmem mestu. Na slovesnosti ob zaključku iger v Južni Koreji bo sicer le ožja slovenska zasedba, ki jo bodo sestavljali vodstvo olimpijske reprezentance in predstavniki zdravniške službe, so za STA pojasnili v Olimpijskem komiteju Slovenije.

Nekateri slovenski športniki so se po opravljenih nastopih že vrnili v Slovenijo, precej se jih v domovino vrača v petek, zadnji športniki, ki za zdaj še ostajajo v Južni Koreji, pa se bodo na pot odpravili v noči iz nedelje na ponedeljek. Zaradi triurne poti do odhodnega letališča se zaključne slovesnosti ne bodo mogli udeležiti, so še navedli na OKS.