Do najboljšega rezultata sezone je prišel Boštjan Kline, ki je svojo nalogo na progi Saslong opravil zelo dobro, brez napak. V času njegove vožnje pogoji, ki so se sicer menjali iz minute v minuto, niso bili najboljši, a je naš smučar iz situacije iztisnil kar se je dalo in v cilj prišel s takrat 12. časom. Za Nemcem Josefom Ferstlom, ki je startal drugi po vrsti, na koncu pa prišel celo do prvega mesta, je zaostal 1.12 sekunde, kar ga je na koncu popeljalo na 13. mesto.

Slabi pogoji na progi

Nekaj minut za Klinetom je s številko 23 startal Martin Čater in se soočil s podobno slabimi pogoji. Ob sneženju je bila vidljivost še nekoliko slabša kot pri tekmecih, sama vožnja pa ni bila tako čista, kot pri reprezentančnem kolegu. 2.26 sekunde zaostanka za Ferstlom, ki je prišel do svoje prve zmage v karieri, s tem, da je najbližjega zasledovalca, Avstrijca Maxa Franza ugnal za samo 2 stotinki sekunde, je za Martina pomenilo 30. mesto.

Klemnu Kosiju, ki je startal 36. po vrsti vožnja ni uspela po željah, saj je za vodilnim zaostal 3.25 sekunde in dan v Italiji sklenil na 36. mestu. Za tem je zaradi slabe vidljivosti prišla še druga daljša prekinitev tekme, s tem pa se je še podaljšalo čakanje našega zadnjega tekmovalca na startu. Tilen Debelak na koncu nato sploh ni imel priložnosti za spopad s Saslongom, saj je vodstvo tekmovanja zaradi megle tekmovanje po 38. nastopih končalo, obveljali pa so rezultati do tedaj.

Dobro smučanje Boštjana

Glavni trener Peter Pen je spregovoril o nastopih naših fantov, začenši z Boštjanovim: ”To je bilo zelo dobro smučanje, pa tudi dober rezultat, ki ga je rabil. Praktično samo on in Fill sta v tistih razmerah šla tako, da sta bila konkurenčna. To je dober rezultat za Val Gardeno in za to v kakšni fazi smo bili. Martin je na koncu po spletu okoliščin prišel do te ene točke, ki je nekaj, ni pa to kar želimo. Klemen se je narobe lotil zadeve. V poletnih mesecih je redno premagoval naše prijatelje Nemce, ki so danes zmagali. Zdaj moramo zanj narediti nek alternativni plan, da bo v Wengnu in Kitzbuehlu boljše smučal.”

Svojo predstavo je nato pospremil še Boštjan: ”Sem zadovoljen z vožnjo, s smučanjem. Zgoraj bi lahko bil še malo bolj natančen, v prvih šestih vratih, drugače je bilo v redu. Tu pa tam bi lahko malo skrajšal linijo. Malo sem bil razočaran, ko sem prišel v cilj, saj se mi je zdela vožnja za nekaj več, pa tudi pogoji so bili dokaj v redu za to. Na začetku sem bil tako malo razočaran, a potem sem videl, da me niso prehitevali. Rezultat je definitivno dober, a tudi če ga ne bi bilo, bi bilo vse v redu. Že pred tem sem vedel, da znam vrhunsko smučati, oziroma da sem lahko zraven. Stvari se morajo poklopiti, pa gre.”

Čaka jih tudi paralelni veleslalom

Jutri je v Val Gardeni na sporedu klasični smuk, na katerem bodo naše barve branili Kline, Kosi, Čater in Rok Perko. V nedeljo se karavana svetovnega pokala seli v Alta Badio, na progo Gran Risa, ki bo najprej gostila veleslalom. Po odličnih nastopih Žana Kranjca in Štefana Hadalina, je slovenska ekipa dobila možnost treh nastopajočih, tako da se jima bo na tekmi pridružil že Miha Hrobat.

Dan kasneje, v ponedeljek, se bodo smučarji pomerili še na paralelnem veleslalomu. Tam ima pravico nastopa 16 najboljših na veleslalomski lestvici, na kateri Kranjec trenutno zaseda osmo mesto, štirje najboljši v razvrstitvi svetovnega pokala, 12 tekmovalcev pa se bo na tekmo kvalificiralo po zaslugi časov prvega teka nedeljskega veleslaloma.