Američan Travis Ganong je zmagovalec četrtega smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Santa Caterini. Čast slovenske smukaške vrste je rešil Mariborčan Boštjan Kline s 13. mestom . Kline se je iz ozadja, z visoko startno številko 50, zavihtel med petnajsterico za prve smukaške točke slovenske moške ekipe v sezoni.
Dosežek kariere
Za druge letošnje točke slovenske ekipe za hitre discipline je poskrbel 23-letni Mariborčan Kline, ki je s 13. mestom osvojil najboljši dosežek v karieri ter najboljšo slovensko moško uvrstitev na 12 tekmah svetovnega pokala v tej sezoni.
 »Boštjan je pokazal karakter in srce, saj je po 18. mescih, po težki poškodbi in po slabem treningu v petek pokazal da lahko naredi nekaj in je odsmučal zelo dobro,« je po tekmi povedal Peter Pen, trener za hitre discipline.

Nekdanji svetovni mladinski prvak v smuku in superveleslalomu iz Crans Montane leta 2011 se je prvič prebil med dobitnike točk po poškodbi. Kline je sedmič v karieri na tekmah svetovnega pokala vpisal uvrstitev med najboljših 30. Kline je po Klemenu Kosiju, ki je bil 22. na superveleslalomu v Val Gardeni, šele drugi član slovenske moške ekipe za hitre discipline s točkami v tej sezoni. Oba dobitnika točk sta Mariborčana, člana kluba Maribor Branik in vrstnika.
STA