Včeraj zvečer se je s tekmo proti Sevilli končalo evropsko popotovanje NK Maribora. Darko Milanič, je po tekmi dejal: “Odigrali smo odlično tekmo. S tem, kako so fantje odigrali, kako so se borili, izpeljali protinapade in se branili, sem zelo zadovoljen. Močna ekipa Seville je imela kar nekaj težav. Jasno je, da so nas s posestjo žoge utrujali. Dobro smo se držali.”

Pohvalili NK Maribor

Kljub remiju je bil po tekmi zadovoljne tudi Ernesto Carlos Marcucci, trener Seville: “Zadovoljen sem z uvrstitvijo v izločilne boje. Potrebno bo analizirati tekmo. Nisem pesimist, igra pa ni bila briljantna. Tekmo smo ves čas imeli pod nadzorom. Maribor je dokazal, da dela dobro, da ima dobro ekipo, dobre igralce, težko je bilo igrati proti njim. Navijači so lahko ponosni.”

Za Tavaresa izjemno vesel tudi trener

“Zelo sem zadovoljen, da je končno dočakal gol v ligi prvakov. V kvalifikacijah je dosegel toliko zadetkov kot še nihče. Škoda, da ni dosegel še enega. Po tekmi smo se pohecali, da bi bilo dobro, če bi dal še enega. Potem bi bilo lažje zmagati. Izjemno sem vesel zanj. To si je zaslužil. To bo tudi njegova dodatna motivacija za naprej. Naša pričakovanja so velika, ker je odličen igralec,” je kapetanu Maribora za strelski dosežek v elitnem tekmovanju čestital trener Darko Milanič in ga pohvalil.

Plačal bi kazni

Se je pa kapetan zahvalil se je podajalcu Martinu Milecu, s katerim se zadnje tekme izjemno dobro ujemata na igrišču. Martin je namreč Marcosa zaposlil že v soboto, ko je 33-letni kapetan 131. zadetek v prvi slovenski ligi in se vpisal v zgodovino slovenskega nogometa. Podal mu je tudi v 10. minuti srečanja Lige prvakov proti Sevilli, ko je Tavares dočakal tisto, o čemer je sanjal  – dosegel je zadetek v največjem tekmovanju.

‘Ves ta čas sem ga iskal, se boril, sanjal o zadetku, danes pa je bilo za vse poplačano. Zdaj je vse v redu. Martinu se bom oddolžil na klubskem praznovanju, ki bo sledil po koncu jesenskega dela. Dejal sem mu, da mu bom plačal vse kazni, ki jih ima. Ni težav,’‘ se je pošalil. Martin Milec pa nam je v nasmejan do ušes dejal, da je tudi njemu Tavares obljubil nekaj podobnega, potem pa v smehu dodal, da je kapetan prepozen, ker je vse svoje kazni že plačal.