Košarkarska liga, ki je med prvimi prekinila tekmovanje in vse udeležence poslala na prisilni odmor, je sporočila, da se bodo tekme nadaljevale v začetku aprila. To je za STA potrdil tudi Memi Bečirović, ki je že peto sezono trener ekipe Jiangsu Dragons.

Najprej ga čaka samoizolacija

Nekdanji slovenski selektor je trenutno še v Mariboru, počasi pa se že pripravlja na povratek na Kitajsko. “Dobili smo sporočilo lige oziroma kluba, da se lahko počasi vrnemo. Glede na to, da bomo morali najprej v štirinajstdnevno karanteno oziroma samoizolacijo, bom moral kar hitro na pot, saj predvidevajo, da bi se liga lahko nadaljevala že 2. aprila, morda kakšen teden kasneje,” je za STA povedal Memi Bečirović.

Prekinitev je trajala dobra dva meseca

Naš klub je iz province Jiangsu, ki je bila ob izbruhu novega koronavirusa močno prizadeta. Kitajsko sem zapustil 21. januarja, torej tik pred kitajskim novim letom. Če se bo prvenstvo nadaljevalo po planu, torej v začetku aprila, bo to pomenilo dobre dva meseca prekinitve,” je dodal Bečirović.

Američani se ne želijo vrniti

Novinar ameriške kabelske televizije Espn Jonathan Givony poroča, da so se mnogi ameriški košarkarji, ki so na delu na Kitajskem, že uprli vrnitvi oziroma želijo več informacij o nadaljevanju prvenstva.

Kitajska košarkarska zveza, ki je tekmovanje prvotno prekinila do sredine februarja, je v sporočilu dodala ostre sankcije v primeru ne vrnitve v klub. Igralec bo za vse življenje dobil prepoved igranja na Kitajskem, njegov manager pa tri leta ne bo smel sklepati poslov s tamkajšnjimi klubi.