V Garmisch-Partenkirchnu je na sporedu peti moški veleslalom za svetovni pokal. Najhitreje je s prvo vožnjo opravil Švicar Loic Meillard. V rdečo majico vodilnega veleslalomista oblečeni Žan Kranjec je z 22 stotinkami sekunde zaostanka peti. Finale si je priboril tudi Štefan Hadalin s 24. časom (+1,62).

Razlike med najboljšimi so majhne. Devetnajst najhitrejših za vodilnim se je zvrstilo v poldrugi sekundi.

Norvežan Henrik Kristoffersen na drugem mestu zaostaja le osem stotink sekunde, njegov rojak Leif Kristian Nestvold-Haugen na tretjem mestu zaostaja 13 stotink sekunde, zaostanek četrtega Francoza Alexisa Pinturaulta znaša 18 stotink sekunde.

V finalu, ki se bo začel ob 13.30, bosta prvič v tej zimi nastopila dva Slovenca. Kranjec s petim časom napada svoje še sedme veleslalomske stopničke v svetovnem pokalu. Zelo dobra vožnja je, glede na slabo startno izhodišče, uspela Štefanu Hadalinu, ki je s startno številko 56 prišel v cilj kot 24. najhitrejši ter si priboril še en nastop.

Hadalin bo nastopil v svojem prvem veleslalomskem finalu v tej sezoni, četrtem v karieri. Pred Garmischem je nazadnje smučal v drugi vožnji na veleslalomih za svetovni pokal 3. marca 2018 v Kranjski Gori, ko je bil 27. Njegova najboljša veleslalomska uvrstitev je 16. mesto z veleslaloma v Beaver Creeku 3. decembra 2017.

STA