Alexis Pinturault je pričakovani zmagovalec sedmega veleslaloma svetovnega pokala alpskih smučarjev v Hinterstoderju. Francoz je ubranil prednost s prve proge in dosegel šesto zmago v sezoni. Slovenski as Žan Kranjec je s 13. mestom, svojim najslabšim dosežkom na veleslalomih letos, izgubil rdečo majico vodilnega v veleslalomskem seštevku.

Zadnja preizkušnja tridnevnega tekmovalnega dogajanja se je izkazala za eno izmed pomembnejših. V spomladanskih razmerah, na zmehčani progi, na kateri so prišli do izraza smučarji z najbolj prefinjenimi občutki za vijuganje po specifičnih soljenih podlagah, je zagospodaril francoski mojster Pinturault.

V Hinterstoderju se je zgodil najmanj zaželen scenarij za Kranjca, ki v razmerah in na soljenih podlagah, kakršne so bile danes v Avstriji, ni konkurenčen. Na prvi progi je izkoristil startno številko 2 ter se v finale zavihtel s tretjim najboljšim časom. V finalu, kot eden izmed najhitrejših je startal pri koncu, pa se mu je zgodila ena najslabših veleslalomskih voženj v svetovnem pokalu.

Njegov čas druge vožnje je bil komaj 27. Od najhitrejšega finalista je bil počasnejši dve sekundi in 12 stotink. Njegov končni zaostanek je znašal 1,90 sekunde.

Kranjec je na zadnjih dveh veleslalomih, ki sta bila na najslabših podlagah, dosegel najslabša letošnja veleslalomska izida. V Naebi na Japonskem je bil deveti, v Avstriji pa 13., na prvih petih veleslalomih sezone je bil trikrat na stopničkah, v Adelbodnu je zmagal, tretji je bil v Alta Badii in Söldnu, v Beaver Creeku in Garmisch-Partenkirchnu pa je bil četrti oziroma peti.

Do konca sezone bo na sporedu osem moških preizkušenj. Za Slovence najbolj zanimivi boj za mali veleslalomski kristalni globus pa se bo odločil na zadnjih dveh veleslalomih sezone 2019/20 v Kranjski Gori 14. in v Cortini d’Ampezzo 21. marca.

STA