Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Za Maribor je zadel Rok Kronaveter v 52., za Olimpijo pa Ante Vukušić v 33. minuti. Več o poteku srečanja lahko preberete tukaj.

Kenan Pirić 7/10
Obramba ob strelu Tomislava Tomića je nakazala, da se je vrnil (pred)lanski Pirić. Tisti, ki se je bravurozno iztegnil. Tisti, ki je bil tam, ko je bilo najbolj potrebno. Zelo pozoren je bil pri globinskih žogah, posredoval je tudi izven kazenskega prostora. Velik napredek pri samozavesti.

Martin Milec 7/10
Zelo preudaren, osredotočen na branjenje, kolikor je le šlo. Stabilna predstava, morda ena najbolj v tej sezoni. Bolje je ustavil Luko Menala kot v prvem delu Mitja Viler.

Luka Koblar 6/10
Vsak debi je poseben, na derbiju pa sploh in toliko bolj. Želel je pokazati, da je pri stvari, ko je preusmeril podajo Endrija Čekičija. A na tem nivoju se pač vse kaznuje. Po tem se je zelo sestavil in pokazal, da bo z minutami najbrž lahko pokazal, zakaj je tukaj, kjer je.

Nemanja Mitrović 6/10
Nudil je večjo stabilnost, toda ne še povsem takšne, kakršna ga je krasila jeseni. Dovolj pa, da Olimpija do drugega gola ni prišla.

Mitja Viler 6/10
Seveda je Luko Menala obrnil na svojo značilno »finto«. V napadu prikazal več kot v obrambi, kjer je puščal (pre)več prostora in si upravičeno prislužil rumeni karton.

Aleks Pihler 6/10
Če je na pripravah pokazal, kaj vse zmore, če je samozavesten, se je v prvem delu precej lovil,

Amir Dervišević 6/10
Njegove podaje so sicer skušale nekaj najti, vendar ni zares prišel do izraza, vsaj ne tako, da bi njegov pregled nad igro delal razliko. V obrambi se je v drugem polčasu konkretno izboljšal.

Felipe Santos 5/10
Ni vnesel, kar je Milanič najbrž pričakoval, da bo, ko je v petek govoril, da na mestu Dina Hotića lahko najde moštvo več različnih opcij. Zrel že prej za menjavo. Solo akcije so presebične.

Rok Kronaveter 8/10
Barvna televizija derbija. Ni zaman bil izbran za Vijol’čnega bojevnika med gledalci. Gladko bi ga lahko izbrali tudi soigralci, ne samo zato, ker je zabil enajsti gol v sezoni, drugega letos na derbiiu, ampak ker je to storil, ko se je zdelo, da bo Maribor brez rešitev ali moral čakati na napako Olimpije. Ni rabil, vsaj ne za remi. Za zmago ni zmogel vsega sam. Več kot podati s peto ali stresti prečko pač ne gre.

Rudi Požeg Vancaš 7/10
Ena res dobra poteza, ko je podal za gol. Manj uspešen pa, ko je imel snidenje z Vidmarjem. Za novo desetko si je naložil (še) več pritiska, je med tistimi, katerih forma bo izdatno podpisala končno mesto.

Luka Zahović 6/10
Ni prvič, da mu je v ključnem trenutku spodrsnilo. Aktivno je iskal prostor, da bi ga našla kakšna uporabna podaja, a so te bile previsoke ali pa je izgubil dvoboje. Odšepal z igrišča.

***
Andrej Kotnik 7/10
Značilna predstava, željna dokazovanja, vendar s tem vnese v taktiko nekoliko nemira, ampak po drugi strani prav ta želja, ki se ne ozira toliko na sistem, nakazuje, da je morda konkretna izbira na desni strani sredine.

Marcos Tavares 6/10
Kapetan še vedno v tej sezoni ni začel tekme. Značilno torej s klopi, značilno željno, toda po njegovem vstopu je Maribor že raje čakal na protinapade.

***
Darko Milanič 6/10 –
Glede na minule »eksperimente« na derbijih, ki mu povzročajo težave, odkar/kadar Olimpijo vodi Safet Hadžić, je tokrat tvegal le z Luko Koblarjem, odločitev za Felipeja Santosa je bila morda bolj pričakovana, vsekakor pa se pozna, da v sredini stavi na Aleksa Pihlerja in Amirja Derviševića ter da taktika 4-2-3-1 z Luko Zahovićem v napadu več prostora daje drugim, znova Roku Kronavetru. A če bo Maribor želel zmagovati tudi na derbijih – brez zmage zdaj že na petih ligaških derbijih zapored – bo moral sprejeti, da to, kar moštvo nudi zdaj, ni dovolj. Vsaj ne, da bi premagal Olimpijo.