Šport

Kdo bo zmagovalec večnega derbija? Drevi prvi derbi v novi sezoni

Uredništvo , 19.08.18 ob 08:37

Nogometaši Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.30 odigrali prvi derbi nove sezone 2018/19.

Nogometaši Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.30 odigrali prvi derbi nove sezone 2018/19. Gostitelji največje tekme na domači sceni bodo Ljubljančani, ki še ostajajo tudi v evropskem tekmovanju, medtem ko bodo Mariborčani na gostovanju pri velikih tekmecih iskali tudi tolažbo za evropsko slovo med tednom.

Kdo bo zmagovalec prvega derbija v sezoni 2018/2019?

  • NK Maribor (88%, 193 glasov)
  • Olimpija Ljubljana (7%, 15 glasov)
  • Tekma se bo končala z remijem (5%, 12 glasov)

Vseh glasov: 220

Loading ... Loading ...

Na lestvici je sicer v boljšem položaju Maribor, ki je na vrhu z desetimi točkami, medtem ko se prvaki iz Ljubljane po slabem začetku šele prebijajo navzgor, trenutno so peti. Pred derbijem ekipi loči pet točk.

Gostovanje v Stožicah

Olimpija bo v derbi, ta bo zanesljivo privabil največ gledalcev doslej v sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije, vstopila samozavestno, saj je med tednom potrdila napredovanje v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, finski HJK je odpravila s skupnim izidom 7:1, končno pa je zeleno-belim steklo tudi v napadu, saj so na zadnjih treh tekmah dosegli 11 zadetkov.

Zadnji derbi v Ljubljani se je končal z remijem

Mariborčani želijo nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu, a so po drugi strani v Evropi za letos že končali nastope. Proti Glasgow Rangers so doma v Ljudskem vrtu v četrtek ostali brez napredovanja in brez gola, po drugi strani pa je lahko za Mariborčane vzpodbudna strelska forma doma, saj so v prvih štirih krogih domačega prvenstva dosegli že 15 zadetkov (Olimpija le šest).

V prejšnji sezoni je zadnji derbi v Mariboru maja dobila Olimpija s 3:2, zadnji v Ljubljani pa se je marca končal z neodločenim izidom 1:1.