Portal Siol.net je z Mariborčanko Ilko Štuhec govoril o njeni karieri, zadnji smučarski sezoni in prihodnosti. Zagotovila je, da se pripravlja na delovno pomlad in da sprememb v spremljevalnem štabu ne bo. V prihajajoči sezoni bo torej ostala z nespremenjeno ekipo.

Dela na telesni pripravljenosti

Njen vsakdan je, kot pove za omenjen portal, precej bolj umirjen kot sicer. V izolaciji je že dobra dva tedna. Tako kot večina Slovencev, se je tudi ona lotila pospravljanja omar in znebila stvari, ki jih ne potrebuje več. Dela pa tudi na sebi in na svoji telesni pripravljenosti. Sedaj veliko več časa preživi s sestro in nečakinjama, rada bere in se sprehaja s psom. »Loteva pa se me tudi občutek, da se moram lotiti študijskih obveznosti. Upam, da me ne bo hitro minil. Poleg tega pa sem imela tudi čas, da zadiham, se umirim in z varne časovne in čustvene oddaljenosti pogledam na sezono,« Ilka Štuhec pove za portal siol.net.

V smučanju se ni zabavala

Priznala je tudi, da si želi precej več, a preteklosti ni mogoče spremeniti. V preteklih mesecih tako išče lekcijo, ki ji bo pomagala za naprej. »Kot bi se vse skupaj zgodilo prehitro. Kot bi se lotila šolskega preizkusa, pa ne bi bila povsem prepričana v svoje znanje,« za siol.net komentira Štuhčeva in doda, da se je nato vse skupaj stopnjevalo in ni več smučala sproščeno ter pokazala tistega kar zna. Letos se v smučanju ni zabavala in to je njena želja za prihodnost, da bi ponovno uživala v tem kar rada počne.

Ilka Štuhec za siol.net: »Veliko je bilo notranjega obremenjevanja, slabe volje … Nahrbtnik, s katerim sem smučala, je bil pretežak.«

Trenutno je na prvem mestu njeno zdravje, pa tudi zdravje vseh ostalih. Tudi sama je pred nekaj tedni mislila, da ljudje delajo preveliko paniko, a je spoznala, da je položaj resen in da v kolikor želi imeti življenje po karieri, mora preživeti.