Prva Liga Telekom Slovenije, 6. krog. Ljudski vrt
2.400 gledalcev

Maribor – Krško 3:2 (1:0)

Bajde 17., Bohar 74., Pihler 96., Kovačič 63., Škrbić 81.

Začetni postavi
Maribor: Obradović, Palčič, Šme, Billong, Kolmanič, Bajde, Pihler, Ogrinec, Kramarič, Zahović, Mešanović.

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Jakolić, Krajcer, Diyoke, Mandić, Škrbić, Kovačič, Mujan, Jurina.

Danes je NK Maribor igral s popolnoma spremenjeno enajsterico kot smo je bili vajeni na preteklih tekmah. Po dolgem okrevanju je na zelenico ponovno stopil Denis Šme, priložnost pa je dobil tudi 17-letni Žan Kolmanič, ki je prvič zaigral v vijoličastem dresu na uradni tekmi. Prvič pa je kot kapetan v Ljudski vrt stopil Luka Zahovič.

Luka Zahovič bo zaradi poškodbe ključnice moral počivati 4-6 tednov.

Luka Zahovič utrpel zlom ključnice

Že v deseti minuti so vijoličasti utrpeli majhen poraz, ko je igrišče, z zlomljeno ključnico, zapustil današnji kapetan Luka Zahovič, ki ga je na tla zbil Ejup. Nato je v sedemnajsti minuti padel prvi gol s strani domačih, ko je na gol uspešno streljal Bajde po učbeniški podaji Mešanovića, mimo vratarja in do natančnega zaključka.

Obradoviću se je žoga na spolzkem igrišču izmuznila

Ko so se na zelenico vrnili po prvem polčasu, so nasprotniki takoj prevzeli pobudo igre in v 63. minuti streljali na gol. Kovačič je žogo streljal na gol, kjer se je odbila na rob kazenskega prostora, Obradović jo je skoraj ukrotil, a se je na splozkem igrišču odbila v mrežo.

Rumeni karton Pihlerju

Pihler je zaradi prekrška nad Mujanom dobil rumeni karton. V 74. minuti so znova povedli domači, ko je Bohar, takoj po vstopu v igro, uspešno streljal na gol. V 81. minuti je nato prišlo do ponovnega izenačenja, ko je na gol domačih streljal Škrbić, ki je zadel z natančnim udarcem po tleh.

V 96. minuti zmagali Vijoličasti

Sodniki so dodelili še pet minut sodniškega podaljška. Domači so nato v 96. minut znova povedli, ko je Pihler v zadnjih izdihljajih tekme še dal gol.

S šestnajstimi pikami je NK Maribor ponovno na vrhu lestvice Prve Lige Telekom Slovenije.

Zahović bo počival do šest tednov

Luka Zahović, ki je med tekmo utrpel zlom ključnice bo operiran, okrevanje pa bo trajalo od štiri do šest tednov, po besedah trenerja Milanića je to velik hendikap za Maribor pred povratno tekmo s Hapoelom.