Mariborčane po sredini zmagi v Mostarju čaka prva domača prvenstvena tekma v Ljudskem vrtu proti vedno neugodnemu Aluminiju s Kidričevega. “Čaka nas vroč domača tekma. Prejšnjo preizkušnjo smo opravili zelo dobro. Sem zadovoljen kako se fantje odzivajo na vse naloge, ki jih imajo. Želijo začeti sezono z zmago, da bi ujeli eno pravo serijo dobrih rezultatov,” je dejal trener Milanič.

Darko Mžilanič se je v nadaljevanju pogovora dotaknil tudi prvenstvenega tekmovanje, ter glavnih tekmecev v v boju za naslov državnega prvaka: “Tekmeci v boju za naslov v domačem prvenstvu mislim, da bodo enaki kot lani, vendar presenečenja neka so vedno mogoča. Vedno se dogaja, da je nekdo v boljši formi, a vendar mislim, da bo nekako tako kot lani. Enostavno moramo trenutno pozabiti sredino  tekmo, ki je sicer izredno pomembna, zaradi tega, kjer je prioriteta prvenstvo. Kakorkoli vzamemo je to naša prva tekma, katera šteje v tem trenutku najbolj.”

FOTO: Mitja Novak

Zdaj gledajo le proti tekmi z Aluminijem

V Mostarju smo zmagali, a nismo igrali dobro. Vemo, da moramo igrati boljše in na višjem nivoju. Vedno želimo biti najboljši,” pa je dejal Marwan Kabha. Tudi on se je dotaknil pretekle tekme, ko so v Mostarju zmagali z 1:2 in še dodal: “Smo profesionalci, hitre spremembe okolja ne povzročajo težav. Na tekmo v Mostarju smo že pozabili, gledamo le proti Aluminiju. Teh 40 stopinj Celzija v BiH pa je bilo dobrih le zame, saj je zelo podobno kot v Izraelu.”

Tekma proti Aluminiju bo jutri, 15. julija, v Ljudskem vrtu, začela pa se bo ob 20.20 uri.