Jutri zvečer nogometaše NK Maribora čaka tekma sezone. S Hapoel Beer Shevo se bodo pomerili za napredovanje v skupinski del Lige prvakov. Tekma bo v razprodanem Ljudskem vrtu, 22. avgusta ob 20.45 uri. Trener Darko Milanič je povedal, da je zdravstveno stanje dobro, izgubljen je le Luka Zahović, ki je bil danes že operiran: “Razen Luke so ostali manjše poškodbe sanirali in bili normalno na treningu danes. Tako, da bom imel kompleten kader na razpolago.”

“Želim si, da zabijemo čimveč golov, to je jasno, po drugi strani, pa se zavedam, da bomo morali reševati v obrambi optimalno,” pa o svojih željah spregovori Milanič in doda: “Zelo pomembna je energija, ki prihaja iz tribun. Čuti se energija, ki je v Mariboru, ki jo na nas prenaša publika. To bo zelo pomembno, pričakujem vroče, glasno navijanje, sigurno bo to izredno dobro za nas.”

Bo Mariboru pred domačimi gledalci uspelo nadoknaditi zaostanek in se uvrstiti v Ligo prvakov?

  • Da (85%, 385 glasov)
  • Ne (15%, 68 glasov)

Vseh glasov: 453

Loading ... Loading ...

Napadalno usmerjena ekipa

Kljub temu, da je Luka poškodovan, to še ne pomeni, da Tavares ne bo imel družbe v napadu: “Ker Luka manjka, se bo nekaj spremenilo, a to niti slučajno ne pomeni, da ne moremo začeti tekme z več napadalci. Enostavno pričakujem od fantov, ki bodo imeli napadalne vloge, da bodo bistveno bolj napadalno usmerjeni. Poškodba Luke Zahoviča torej ne pomeni, da bo Marcos Tavares osamljen v napadu.”

Če želimo napredovati moramo zabiti in jasno po drugi strani vzporedno s tem, moramo poskrbet, da zaustavimo njihove napadalce in igralca številka 9. To smo videli in vedeli, zdaj imamo priložnost, da ga na drugi tekmi ustavimo,” pa je o nevarnem Nwakaemeju spregovoril trener vijoličnih.

Domači teren prinaša velike možnosti za uspeh

Trener je spregovoril tudi o možnostih, ki jih ima NK Maribor za napredovanje, saj povratno tekmo igrajo doma: “Po prvi tekmi imamo možnosti, pravzaprav imamo veliko možnosti, igramo pred domačimi navijači. Čaka nas zahtevna tekma, vendar sem prepričan, da bomo igrali odlično in da imamo možnosti za uspeh zelo velike.”

Anekdota iz trgovine

Darko Milanič je na koncu novinarske konference s predstavniki sedme sile delil zabavno anekdoto: “Smejim se, ker sem včeraj doživel eno super lepo stvar. V trgovini na blagajni me je gospod ogovoril, me pozdravil in zaželel veliko uspeha in mi predlagal oz. povedal kako izvest tekmo. Če bomo ustavili številko 9, gremo sigurno naprej.”