Nocoj je v Mariboru potekala prireditev Izbor športnika Maribora 2018 na kateri so za uspehe v preteklem letu nagradili najuspešnejše športnike posameznike, klube, trenerje in druge športne delavce v mestu.

Ponovno Ilka Štuhec in Ivan Trajkovič

Maribor je dobil športnico in športnika za leto 2018. Športna zveza Maribor je odločila, da je športnica leta 2018 postala alpska smučarka Ilka Štuhec, druga je Katja Fain in tretja tekvadoistka Urška Trdin. Športnik leta pa je postal tekvandoist Ivan Trajkovič, drugo mesto je zasedel Filip Flisar, smučar Klemen Kosi pa je tretji.

Pri ekipah ni bilo negotovosti

Najboljša ženska ekipa je odbojkarski klub Nova KBM Branik. Mariborčanke so aktualne pokalne prvakinje. Najboljše moštvo je po pričakovanju Nogometni klub Maribor. Kegljaški klub Konstruktor je najboljša ekipa v individualnih panogah.

Trener leta je postal Samo Miklavc (OK Nova KBM), nagrada za posebne dosežke pa je letos pripadla evropski mladinski prvakinji v taekwondoju in hkrati svetovni kadetski prvakinji v kickboxu Tyri Barada.

Najperspektivnejša športnika in invalidi

Naj perspektivna športnika sta postala judoistka Metka Lobnik in tekvadoist Nik Avguštin.

Najboljši športniki invalidi 2018 so: Sanja Debevec, Marino Kegl in ekipa Šahistov društva invalidov Maribor.

Športniki invalidi.

Cizljeva plaketa 2018

Na prireditvi so se podelila tudi najvišja priznanja Cizljeve plakete v spomin na predvojnega vsestranskega in uspešnega mariborskega športnika Mirana Cizlja, ki ga podeljuje Športna zveza Maribor za odmevne športne dosežke v članskih kategorijah, za izjemno uspešno organizacijsko in strokovno delo pri razvoju športa. Plaketo sta dobila Branko Rokavec za delo v kolesarskem klubu Branik in Darko Mušič za doprinos pri razvoju juda.