Mestna občina Maribor je v sodelovanju s Heinekenom navijačem omogočila ogled tekme na Trgu Leona Štuklja.

Lokali so na svoje vrte postavili televizije in velika platna

Prvo tekmo Lige prvakov med NK Maribor in Spartak Moskva si je bilo v Mariboru moč ogledati na vsakem trgu. Skoraj vsak lokal na Poštni ulici, Glavnem trgu ter Grajskem trgu je na vrt postavil platno in predvajal tekmo. Lokali so bili večinoma polni, a kljub vsemu manj kot je bilo morda za pričakovati.

Mestna občina Maribor poskrbela za presenečenje

Za največje presenečenje vseh tistih, ki vstopnic za tekmo niso imeli, je poskrbela Mestna občina Maribor, ki je za nogometno tekmo na Trgu Leona Štuklja postavila veliko platno na katerem so lahko navijači spremljali odlično igro domačega moštva. Ogled tekme je MOM omogočila v sodelovanju s Heinekenom, zagrajena cona, ki ni dopustila vnosa alkohola ter pirotehničnih pripomočkov, je velikemu številu gledalcev nudila tudi hrano in pijačo. Prav zaradi množičnega ogleda tekme se je množica v središču mesta razporedila in tako je s tekmo dihalo celotno mesto.

Ves Maribor je dihal s tekmo

Ogled tekme je v samem središču potekalo mirno. Zaradi velikega števila ogledov tekme na prostem je bilo iz vsake strani slišati tekmo. Jezo ob zadetku Rusov smo spremljali na Trgu Leona Štuklja, kjer so vprašljivi obrazi ljudi kazali, da je gol res prišel od neznano kje. Zadetek vijoličastih pa smo spremljali na začetku Poštne ulice, kjer je bilo ob golu moč slišati bučen aplavz  ter seveda »Maribor, šampion!«.