Slovenska alpska smučarka Ana Drev je osvojila drugo mesto na veleslalomu za 52. Zlato lisico v Mariboru. Drevova je bila šesta po prvi vožnji, ob prihodu v cilj je prevzela vodstvo, do konca pa jo je tako kot v Flachauu prehitela le Nemka Viktoria Rebensburg. 
Prve pohorske točke je s 17. mestom osvojila še druga slovenska finalistka Katarina Lavtar. Kar nekaj smučark je imelo težave s progo. 

Ana Drev po prvi vožnji na šestem mestu 
Avstrijka Eva-Maria Brem vodi po nastopu prve petnajsterice, prve jakostne skupine prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal v Mariboru. Po pohorski strmini se je že spustila Ana Drev, ki je z zaostankom 1,30 sekunde prišla na šesto mesto.
Vodilna veleslalomistka Bremova, ki je v tej zimi slavila na veleslalomu v Courchevelu, je pohorsko strmino kot četrta na startu premagala s časom 1:12,85 minute. Drugi in tretji čas sta po prvi petnajsterici vpisali Nemka Viktoria Rebensburg (+0,37), ki je startala s številko 1, in Švicarka Lara Gut (+0,53), sedma na startu.
Tik po elitni sedmerici je s startno številko osem nastopila Drevova, ki ji pohorska strmina sicer ne leži. Ob prihodu v cilj je za Bremovo zaostala 1,30 sekunde za šesti čas, ki ga je ubranila tudi po prvi jakostni skupini.
Tridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki letos stopnjuje formo. Po vodstvu na veleslalomu v Lienzu, v drugi vožnji je sicer nato po napaki odstopila, je v Flachauu vendarle osvojila dosežek kariere, z drugim mestom prvo uvrstitev na zmagovalni oder.
Spodaj proga v slabšem stanju
“Bilo je kar zanimivo, bolj kot sem se bližala spodnjemu delu proge, slabši občutek je bil. Mislim, da je v zgornjem delu proga kar v dobrem stanju, spodaj pa so se že naredila rahle smučine. Poskusila sem držati svoj ritem, ampak mi v spodnjem delu ni najbolje uspelo. Vseeno sem zadovoljna z izhodiščem. Verjamem, da bo druga vožnja zelo težka, a sem pripravljena na to in bom šla na polno,” je dejala Drevova.
STA