V soboto, 30. septembra, so se v Ljudskem vrtu na Teniškem klubu Branik Maribor zbrali tenisači vseh generacij ter tisti, ki se zavedajo pomembnosti tenisa na omenjenem klubu.

Mima Jaušovec dobila igrišče ob Evgenu Bergantu

Osrednji del dneva je bilo seveda poimenovanje osrednjega igrišča številka 5 po vrhunski igralki tenisa Mimi Jaušovec, ki je leta 1977 zmagala na Roland Garrosu v Parizu. “Dolgo sem čakala na to igrišče,” je v smehu pričela z govorom Mima Jaušovec, a nato hitro dodala: “Res lepo darilo, najlepša hvala predsedniku in celotnemu klubu Branik za izkazano čast. To, da sem dobila igrišče zraven mogočnega Evgena Berganta mi je res v veliko čast.” Na otvoritvi igrišča je bilo tudi veliko znanih obrazov, s katerimi je Mima na igrišču preživela veliko časa ter prelila veliko znoja.

Vidim znane obraze iz mladih let. Vesela sem, da se lahko veselimo skupaj. Tukaj na igrišču 5 smo vedno igrali finale, tribune so bile vedno tako polne, da so ljudje tudi stali,” je povedala Mima ter dala vedeti, da je bilo takrat zanimanje za tenis res veliko. Kot zanimivost je povedala, da ni igrala samo s sotenisači iz kluba, ampak je rada igrala tudi z rekreativci, ki so imeli neobičajen stil ter da je tudi to pripomoglo k temu, da je prišla v sam svetovni teniški vrh.

Teniški klub Branik si želi nujno potrebovano dvorano za zimske sezone

V teniškem klubu Branik trenutno teniško šolo obiskuje 130 nadebudnih tenisačev. Po besedah predsednika Ivana Gorjupa pa se je klubu v tekmovalnem tenisu priključila uspešna teniška igralka Polona Hercog, na domača igrišča pa se je vrnil tudi nekdanji profesionalni tenisač Marko Tkalec, ki je Slovenijo kar 22-krat zastopal v Davisovem pokalu ter v svoji karieri osvojil 19 turnirjev serije Futures.

Vesel sem, da smo uspeli prenoviti garderobe za igralce, še bolj pa me veseli dejstvo, da smo končno uspeli v pogon spraviti bife ob igrišču, kjer si lahko sedaj igralci rezervirajo termine na igriščih in postaja nek center družabnega življenja na klubu,” je še dodal predsednik kluba Ivan Gorjup. Hkrati pa dodal, da je še vedno velik problem s katerim se sooča klub zimska sezona teniške šole, saj nimajo ustreznih pogojev. “Radi bi, da bi se lahko ob 100-letnici teniškega kluba, torej leta 2019, pohvalili s teniško dvorano.”

Tenis z zamorčki in 50 let starimi puloverji

Na dnevu generacij so se na teniškem igrišču sprva predstavili najmlajši igralci pod vodstvom trenerjev kluba Branik ter predstavili svoje znanje. Nato so igrišče zavzeli malo starejši, ki so igrali s starimi lesenimi loparji, žogicami imenovanimi zamorčki in tudi do 50 let starih puloverjih. Vendar pa se na pesku ni igral samo tenis, ampak so svoje plesne gibe predstavile plesalke Plesne šole Pingi. Ob koncu pa smo še izvedeli, da bo v prostorih Teniškega kluba Branik prav kmalu zaživel tudi teniški muzej in klubska soba, za prvi muzejski eksponat je poskrbela Mima Jaušovec, ki je Braniku darovala svoj lesen lopar s katerim je zmagala na pariškem turnirju.