Na današnji prijateljski tekmi v Ljudskem vrtu so se pomerili nogometaši NK Maribor in ND Beltinci. Glavni sodnik je bil Tadej Mežnar, pomočnika pa Bojan Šinkovec in Andrej Pajtler.

Končala se je še ena tekmovalna preizkušnja pred potjo v Turčijo. Po okrevanju je bil prvič letos na igrišču Kronaveter, po bolezni znova v kadru Klinar, na seznamu poškodovanih ostajajo Handanović, Mihelič, Kotnik in Irgolič, zaradi bolezni manjka Pihler, preventivni premor za Vilerja in Peričića. Znova v moštvu Žan Vipotnik in Rok Maher, iz selekcije U-19 pa sta priključena tudi Mirko Mutavčić in Belmin Bobarić.

Prvi polčas poln obetavnih napadov

V četrti minuti so gosti dobili prosti strel, Mörec z 20m v obrambni zid in žoga čez prečko v kot. V 26 minuti so naši začeli obetaven protinapad,  poskus preigravanja je vratar Zver pravočasno izbil. V 28 minuti je Maher podal Mešanoviću, ta pa je z leve strani spretno ciljal proti nasprotnemu kotu, žoga je zadela vratnico.

Drugi polčas se je začel z novo enajsterico.

Tavares je podal v kazenski prostor proti Vipotniku, vratar Serec pa je s pravočasnim posredovanjem preprečil zaključek. V 61 minuti se je začel protinapad gostov, Asentiča je poskusil zadeti in pri tem zadel zunanji del mreže.
V 71 minuti je Tavares zadel vratnico, nato nastreljal na vratarja, kot zadnji pa Rajčević žogo udaril čez prečko. V 89 minuti je bila po po dvoboju Santos-Serec v kazenskem prostoru dosojena enajstmetrovka, vendar je bila odločitev zavrnjena po po posvetu glavnega s stranskim sodnikom. Tekma se je tako zaključila z neodločenim izidom.

Vijoličasti gredo kmalu na sklepni del priprav za nadaljevanje sezone v Turčijo, kjer bodo igrali prijateljske tekme z nasprotniki, ki naše nogometaše že pričakujejo.