Mariborčanke so s 3:1 v mariborski dvorani Lukna premagale ekipo iz Kamnika in tako osvojile naslov državnih prvakinj. Za razliko od prejšnjih dveh tekem, kjer so bile Mariborčanke suverene s 3:0, je Kamničankam tokrat uspelo dobiti en niz, in sicer s 21:25.

Nova KBM Branik –  Calcit Volleyball: 3:1 (21:25, 25:18, 25;10, 25:

Mariborčanke že štirinajstič državne prvakinje

Za Mariborčanke je to že štirinajsti naslov državnih prvakinj. Po dveh sezonah premora jim je naslov ponovno uspelo vrniti v Maribor. V sezoni 2014/2015 in 2015/2016 je le ta pripadel ekipi Calcit Volleyball. Za Bankirke je to že druga letošnja lovorika, saj jim je letos, že tretjo leto zapored, pripadel naslov pokalnih prvakinj. Tudi tam so bile premočne za ekipo iz Kamnika. Današnja finalna tekma je bila za Mariborčanke že osma zaporedna zmaga proti Kamničankam.

V treh tekmah izgubile samo en niz

V prvem nizu so povedle gostje s 3:1  in svojo vodstvo obdržale še vse do drugega tehničnega odmora. Nato pa so se jim po nekaj uspešnih zaporednih točkah domačinke približale na eno točko razlike. Kamničanke so se še naprej borile in držale minimalno prednost. Tako jim  uspelo priti do prve zaključne žoge in dobiti prvi niz z 21:25

Drugi niz so uspešneje začele Bankirke in povedle s 3:0. Na prvi tehnični odmor so lanskoletne državne prvakinje odšle s kar šestimi točkami zaostanka. Ta se je le še povečeval, zato je pri 11:3 gostujoči trener odločil za minuto odmora. Igra Mariborčank je nato nekoliko padla, tako se je ekipi iz Kamnika uspelo približat na dve točki zaostanka, to je bil tudi najmanjši zaostanek Kamničank v drugem nizu. Na servisu je bila  uspešna Iza Mlakar, ki je ekipo popeljala do prve zaključne žoge. Drugi niz so prepričljivo dobile domače igralke s 25:18.

Odbojkarice Nove KBM so tudi v tretji niz vstopile odločno in niso popuščale. Ob prvem tehničnem odmoru je bila njihova prednost že 8:0. Gostujoče odbojkarice niso našle prave rešitve, da bi sestavile igro. Ob drugem tehničnem odmoru je bil njihov zaostanek že 12 točk. Pri Bankirkah je bila tudi v napadu zelo učinkovita mariborska številka 1, Iza Mlakar. Tretji niz se je zaključil z izidom 25:10 v prid domačih.

V četrti niz so bolje vstopile Kamničanke, kar je v mariborski ekipi vzbudilo nekaj nervoze, vendar so se domačinke hitro zbrale in nadoknadile izostanek ter povedle. Prednosti niso izgubile. Tako je tudi četrti niz pripadel odbojkaricam Branika, in sicer s 25:16.