Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog:

NK Maribor – Krško 1:0 (1:0)
45. Hotić

NK Maribor: Obradović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Vrhovec, Pihler, Hotić, Tavares, Bajde, Zahović. Klop: Cotman, Defendi, Uskoković, Bohar, Sallalich, Ahmedi, Mertelj. Trener: Darko Milanič.

Krško: Zalokar, Pušaver, Gatarič, Urbanč, Dangubič, Vukliševič, Šturm, Kramarič, Krajcer, Mijan, Dušak. Klop: Račič, Kosič, Kovačič, Jovanovič, Sokler, Mensah, Gorenc. Trener: Rok Zorko.

V Ljudskem vrtu se je danes odigrala zadnja tekma sezone 2016/2017. Ne glede na razplet se je naslov državnih prvakov po enem letu premora vrnil v Ljudski vrt. Mariborčani so v tekmo krenili samozavestno, a kljub temu so prvi resno zagrozili gostje. V mariborskem golu je ponovno Matko Obradović, ki je med vratnicama nadomestil prvega vratarja Jasmina Handanovića in brani vse odkar je jasno, da so si Mariborčani zagotovili naslov državnih prvakov.

Zadetek za zmago v končnici prvega polčasa

Zadetek smo v prvem polčasu videli tik pred iztekom rednega dela, ko je zabil Dino Hotič in razveselil večtisoč glavo množico navijačev v Ljudskem vrtu. Nevaren je bil tudi tudi Tavares s strelom z glavo v 42. minuti, a je Zalokar žogo tik preden bi prečkala golovo črto, ustavil.

V drugi polčas sta ekipi krenili v nespremenjenih postavah, pred Mariborčani je bilo še 45. minut do slavja ob konce sezone in naslovu. Kot smo že poročali, se je na južni ploščadi rajalo že od opoldneva, danes je mesto Maribor odeto v rumeno-vijolično barvo, slavje pa bo prav gotovo trajalo še pozno v noč.

Zmaga prvič po petih krogih 

V vročem in polnem Ljudskem vrtu so Mariborčani le zabeležili tako želeno zmago. Te namreč niso dočakali že pet krogov, vse od domače zmage proti Domžalam, v strelski krizi pa je bil v zaključku sezone očitno tudi napadalec Luka Zahović, saj ni zabil že šest krogov. A ne glede na vso to statistiko, so v spomladanskem delu Mariborčani prevladovali, saj jih po odličnem začetku nihče več ni mogel ujeti in tako so se 14. naslova prvakov veselili že pet krogov pred koncem Prve lige Telekom Slovenije.

A do konca prvenstva so jim skušali popolno slavje ob zmagi preprečiti Krčani, ki so se bojevito postavili na zelenico in ob podpori nekaj deset svojih privržencev na severni tribuni v 59. minuti tudi zatresli vratnico Matka Obradovića, a za kaj več jim je zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 1:0, slavje v nogometni prestolnici Slovenije, pa se je lahko začelo.