Šport

FOTO: Mariborčani na zahtevnem igrišču strli Ankaran

Uredništvo , 10.03.18 ob 16:48

Po dveh zaporednih tekmah na domačem igrišču so vijoličasti gostovali v Dravogradu, kjer so odpravili Ankaran.

10.3.2018 Dravograd, športni center. Prva Liga Telekom Slovenije, 22. krog. Glavni sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana). Pomočnika: Matej Žunič (Kranj) in Goran Mikača (Višnja Gora). Četrti sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah). Delegat: Jožef Rajh (Celje).

ANKARAN HRVATINI: Bužan, Badžim, Mate, Pahor, Humar, Romero, Suljić, Burkić, Vodeb (57′ Bordon), Gliha, Silva Correa dos Santos. Klop: Paal, Zemljak, Bišević, Smiljanić, Bordon, Gerc, Soldo. Trener: Vlado Badžim.

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Ivković, Rajčević, Viler, Cretu, Pihler, Hotić, Vršič, Mešanović, Zahović. Klop: Cotman, Uskoković, Dervišević, Kramarič, Bajde, Bohar, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 0:1 Vršič (58), o:2  Zahović (62), 0:3 Mešanović (74)

Rumeni karton: Bordon (62)

Foto: Drago Wernig

Mariborčani so po remijih z Aluminijem in Rudarjem v Dravogradu pričakovano prišli do treh točk. Izbranci Darka Milaniča so bili boljši tekmec večji del tekme, tekmo pav svoj prid odločili v drugem polčasu. Maribor je tako prišel do svoje 14. zmage in še naprej za točko zaostaja za vodilno Olimpijo. Ankaran ostaja na zadnjem mestu.

Mariborčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, a dolgo niso prišli do prave priložnosti. Šele v zadnjem delu so resneje ogrozili Primoža Bužana. Ta je v 35. minuti obranil strel Aleksa Pihlerja od daleč, malo zatem je Jasmin Mešanović z glavo žogo poslal čez gol, v 44. minuti pa je Dino Hotić izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, znova je bil na mestu Bužan.

Tik pred koncem polčasa so imeli Štajerci izjemno priložnost za vodstvo. Martin Milec je z desne strani podal v kazenski prostor, Erik Gliha je igral z roko, nakar je sledila najstrožja kazen. To je izvedel Luka Zahović, a je Bužan odlično posredoval ob strelu v njegov desno spodnji kot.

Foto: Drago Wernig

Prvaki vendarle zadeli. Trikrat.

Ankarančani, ki so bili v prvem polčasu praktično brez priložnosti, so nase opozorili v 48. minuti, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Felipe Santos, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. Takoj zatem je na drugi strani močan Milčev strel znova ustavil Bužan. V 54. minuti je znova streljal Milec, takrat pa z roba kazenskega prostora malce previsoko.

V 58. minuti pa so državni prvaki vendarle povedli, ko je Dare Vršič streljal po tleh z 18, 19 metrov in ugnal Bužana. V 59. minuti je na drugi strani nov dvoboj Handanovića in Santosa dobil mariborski vratar. V 63. minuti pa so Mariborčani podvojili prednost, po kotu in gneči pred vrati Ankarana je do žoge prišel Zahović in s šestih metrov dosegel prvi gol v sezoni.

V 74. minuti je po podaji Damjana Boharja z 19 metrov zadel še Mešanović, za katerega je bil to osmi zadetek v sezoni. Nekaj trenutkov pozneje je Bužan ustavil nov Zahovićev poskus, tako da je ostalo pri 3:0.

Ankarančani bodo v 23. krogu v torek gostovali v Krškem, Mariborčani pa bodo gostili Domžale.

STA