Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 13. krog.

Maribor – Mura *0:0 

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7500, sodniki: Perić, Kovačič in Kasapović.
* Strelci: /.
* Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Pihler, Cretu, Požeg Vancaš (od 68. Vrhovec), Hotić, Kronaveter, Zahović (od 87. Tavares).
* Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Šporn, Bobičanec, Šušnjara (od 77. Mulić), Horvat (od 85. Bubnjar), Maroša (od 90. Brkić).
* Rumeni kartoni: Cretu, Peričić, Pihler; Šporn, Šturm.
* Rdeči karton: Peričić (67.).

Derbi kroga med Mariborom in Muro se je razpletel brez zmagovalca, pa čeprav je domača ekipa od 67. minute naprej igrala z igralcem manj. Delitev točk, ki je sicer prinesla živahno predstavo, pomeni, da sta obe ekipi nadaljevali niz neporaženosti.

Mura ima na zadnjih petih tekmah tri zmage in dva remija, Maribor, ki je sicer prekinil niz zmag, pa je neporažen že sedem tekem. Izbranci Darka Milaniča so tako vsaj začasno zadržali mesto na vrhu lestvice, Mura pa je tretja s točko zaostanka.

Brez zadetkov, a z obilo akcije

Čeprav prvi polčas ni prinesel zadetkov, je ponudil kar precej akcije. Pri domačih je Dino Hotić dobro zalagal soigralce s podajami, a jih ti niso unovčili. Med drugim je Luka Zahović dvakrat zgrešil z glavo v sedmi in 22. minuti, trikrat je bil neuspešen tudi Aleks Pihler, ki je bil premalo zbran v 15., 31. in 39. minuti.

Na drugi strani pa so nase opozorili Luka Bobičanec, ki je bil v 27. minuti preveč sebičen in streljal iz mrtvega kota, Nino Kouter, ki je v 35. minuti žogo poslal le malo mimo vrat s strelom od daleč, in Amadej Maroša, ki je ogrožal vrata v osmi in deveti minuti.

Perišić dobil še drugi rumeni karton

Gosti so bili zelo nevarni v 55. minuti, ko je Tomi Horvat iz ugodnega položaja zgrešil cilj, na drugi strani je takoj zatem novo mariborsko priložnost zapravil Zahović oziroma je njegov poskus obranil Matko Obradović.

Kenan Pirić pa je bil na preizkušnji v 59. minuti, ko je znova od daleč streljal Kouter. V 67. minuti pa so domači ostali brez Špira Peričića, ki je na robu kazenskega prostora podrl Žana Karničnika in dobil svoj drugi rumeni karton.

Kronaveter za malo zgrešil Murina vrata

V 74. minuti so kljub igralcu manj gostitelji imeli priložnost prek Roka Kronavetra, v 83. minuti pa je še Denis Klinar žogo poslal čez gol. Pozneje pa se ob celo konkretnejši igri domačih izid tudi ni več spremenil, čeprav je Kronaveter s “škarjicami” v zadnjih sekundah le za malo zgrešil Murina vrata.

Mariborčani bodo v 14. krogu 20. oktobra gostovali v Sežani, Sobočani pa bodo dan prej gostili Kranjčane.

 

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj). Pomočnika: Andraž Kovačič in Aleksandar Kasapović (oba Ljubljana). Četrti sodnik: David Gabrovec (Markovci). Dodatna sodnika za goloma: Dejan Balažič (Ljubljana) in Roman Glažar (Hajdina). Delegat: Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju).

NK MARIBOR: 
Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Pihler, Cretu, Požeg Vancaš, Hotić, Kronaveter, Zahović. Klop: Handanović, Koblar, Vrhovec, Kotnik, Kramarič, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

MURA: Obradović, Karničnik, Maruško, Karamarko, Šturm, Šporn, Kouter, Horvat, Bobičanec, Šušnjara, Maroša. Klop: Šafarić, Pucko, Boškovič, Kous, Brkić, Bubnjar, Mulić. Trener: Ante Šimundža.