Vrhunec evropske jeseni se bo v Mariboru odvil jutri, ko v Ljudski vrt prihajajo Redsi. O tekmi je spregovori strateg domačih Darko Milanič: “Mi smo pripravljeni, imeli smo nekaj časa za pripravo, že med reprezentančnim premorom smo se usmerili v tekmo proti Liverpoolu. Čaka nas tretje tekma v Ligi prvakov, druga doma. Prvo tekmo doma smo s pomočjo navijačev in naše medsebojne energije odigrali zelo dobro, na temu moramo graditi jutri na tekmi proti moštvu, o katerem ne rabimo veliko govoriti.”

Časa za pavzo ne bo

“Ne glede na to kdo bo v igri, bo dal vse od sebe. Če bo potrebno na infuzijo v 50 minuti, bo pač šel, to je enostavno taka tekma, ko ne bo časa za pavzo, bomo dali v igro, drugega, svežega igralca, bo on oddelal. To mislim, da je tudi edino pravo razmišljanje,” je brezkompromisno dejal trener vijoličastih.

Kot smo že poročali, je jutrišnja tekma že nekaj časa razprodana, v goste prihaja tudi tisoč navijačev Liverpoola. Tega se trener in moštvo Maribora pravzaprav veseli.

“Dejstvo je, da vsi komaj čakamo jutrišnjo tekmo, zavedamo se kdo prihaja v Ljudski vrt. Vsaka zmaga dvigne samozavest, tudi petkova prvenstvena je. A to ni pomembno, saj bi v vsakem primeru bili zelo motivirani in tako kot je rekel trener, smo odlično pripravljeni in vsi verjamemo, da bomo jutri odigrali odlično tekmo,” pa je uvodoma dejal Aleks Pihler.

Je pa z novinarji dobro novico delil glede zdravstvenega stanja Šulerja: “Trenutno normalno trenira, tudi danes sem ga vprašal, kako je, kako se počuti in rekel, da je dobro, ter me vprašal kako sem jaz?” Z nasmehom pove Milanič in doda, da mu na vprašanje ni odgovoril, saj se je to dogajalo sredi treninga. A je novinarjem zaupal, da se pred tekmo počuti dobro in mirno, saj je vse pod kontrolo in se veseli jutrišnje tekme.

Luko čaka nova operacija

Je pa nekaj ur po treningu prišla iz tabora NK Maribora izjemno slaba novica. “Ob padcu med današnjim treningom je prišlo do preloma osteosintetskega materiala (kovinske ploščice) po že opravljenem operativnem posegu pred 8 tedni. Luka je ostal v bolnišnici in bo na Oddelku za travmatologijo ponovno operiran,” je za klubsko spletno stran pojasnil dr. Matjaž Vogrin.