Že devetič so v Jablancah organizirali tekmo v smučarskih skokic, ki so se je udeležili domači skakalci ter skakalci iz osmih društev iz štajersko-koroške regije. Skakalci so letos ponovno lahko skakali na snegu.

V Jablancah stojijo kar štiri skaklnice

Skoki so potekali na dveh skaklnicah, 13-metrski in 25- metrski. Medtem ko so v Jablancah uporabne kar štiri skakalnice, ena manjša in največja 40-metrska. Skakalnice, razen 40-metrske, so prevlečene s plastiko, ki omogoča skoke tudi v poletnih mesecih.

Danes so se na skakalnicah pomerili v sedmih starostnih kategorijah, od mlajših dečkov do članov in veteranov. V društvu Jablance trenutno aktivno trenira nekje med 10 do 15 skakalcev.

Društvo deluje že več kot 20. let

Društvo je obeležilo tudi 20. obletnico obstoja, v tem času so prenovili vse skakalnice. Pri društvu pa opažajo, da ni veliko zanimanja za smučarske skoke v neposredni bližini skakalnic. Veliko športnikov se vozi iz okoliških mest in krajev, nekaj jih je iz Maribora, pa tudi s Prekmurja. Predsednik ŠD Jablance Jože Murko to pripisuje predvsem milim zimam, kismo jih bili deležni, saj so začetki na skakalnici s plastiko nekoliko težji.