Šport

FOTO: Gajser na tekmi v Veliki Britaniji za las ostal brez zmagovalnega odra

Uredništvo , 03.06.18 ob 19:25

Tim Gajser po točkovni loteriji peti.

Motokrosist Tim Gajser v svetovnem prvenstvu MXGP nadaljuje z dobrimi predstavami. Na prizorišču lanskega pokala narodov v Veliki Britaniji se mu je za las izmuznila nova uvrstitev na zmagovalni oder, končal je na petem mestu.

Gajser konstanten, drugo vožnjo začel agresivno

Makolčan je bil v kvalifikacijah, ki jih je dobil Italijan Antonio Cairoli, četrti. Že na dirki v Nemčiji je dokazal, da se je vrnil med najboljše, v Matterley Basinu pa je prikazal novo vrhunsko predstavo. V prvi vožnji je bil Gajser zelo konstanten, saj je po odličnem začetku dirko do cilja pripeljal na tretjem mestu. V drugi vožnji je začel agresivno in po prvem ovinku je vsem zastal dih, saj se je po napaki v zadnjem trenutku še uspel obdržati na motorju. To ga je stalo nekaj mest, zato ga je čakalo pestro nadaljevanje dirke. Nadaljeval je s polno močjo in se približal Francozu Febvreju, s katerim sta se udarila za tretje mesto. Febvre je uspel zadržati Gajserja za seboj, nato ga je prehitel tudi Belgijec Desalle in Gajser je drugo vožnjo končal na petem mestu.

V obeh vožnjah sta se za zmago borila Italijan Antonio Cairoli in Nizozemec Jeffrey Herlings, ki sta poskrbela za izjemno razburljivo končnico. Tako v prvi, kot v drugi vožnji je iz tesnih dvobojev največ izvlekel Herlings, ki je bil obakrat uspešnejši od devetkratnega svetovnega prvaka Cairolija. Tretje mesto je v seštevku dirke osvojil Febvre, Desalle je bil četrti, Gajser peti. Tretje, četrto in peto uvrščeni motokrosisti so osvojili enako število točk, zato je bila za uvrstitev na dirki odločilna uvrstitev v finalni vožnji.

Gajser v seštevku SP ostaja šesti

V seštevku svetovnega prvenstva pri vrhu ni sprememb. Vodi Herlings, Cairoli je drugi, Desalle pa tretji. Gajser ostaja šesti, a se je peto uvrščenemu Francozu Paulinu približal na vsega deset točk.

Klemen Gerčar se je zaradi lažje poškodbe zapestja tik pred tekmovalnim vikendom odločil, da bo dirko izpustil. Naslednja, deseta dirka svetovnega prvenstva MXGP bo prihodnji vikend v Franciji.