Minevata dve leti odkar je dolgoletni slovenski reprezentant Boštjan Kline po grdem padcu v italijanskem smučarskem središču Sella Nevea pristal v bolnišnici. Šlo je za hudo poškodbo, kompliciran zlom desne goleni, zaradi česar je skoraj ostal brez noge. Sedaj 33-letni Mariborčan je za portal Sportklub spregovoril o  njegovem okrevanju in načrtih ter željah za prihodnost.

Okrevanje dolgotrajno, a se v zadnjih mesecih počuti veliko bolje

Kot je dejal za medij, tekmovalne vrnitve še vedno ne želi odmisliti, a se ob tem vse bolj zaveda, da so možnosti za pravo vrnitev vedno manjše. Kline pojasnjuje, da mu največjo težavo predstavlja prepočasno celjenje, proces rehabilitacije pa je dvakrat zavrla še bakterijska okužba. Kljub temu pravi, da se v zadnjih dveh mesecih počuti veliko bolje. »Zadnji rentgenski pregled sem imel februarja, ko ni bilo videti večjega napredka, zato zdaj čakam na pregled ob koncu tega meseca,” za medij pojasni Kline.

Ob tem dodaja, da sedaj veliko več časa preživi z družino, a da se zaveda, da ne more biti zgolj doma. Izrazil je še hvaležnost policiji, pri kateri bo zaposlen do junija, ob strani mu stoji tudi pokrovitelj Eset. Zdaj prvič javno razmišlja o smučarskem slovesu, saj pravi, da sta  minili dve leti, sam pa še vedno ne more vedeti, kdaj bi se lahko vrnil, če sploh. 

Mika ga trenersko delo

Kljub težkima letoma Kline ne čuti grenkobe, saj je, kot pravi sam, vedno dal vse od sebe. Njegova vest je mirna, saj se zaveda, da smo vsi le ljudje, ki delamo napake. Ponosen je na svojo kariero, v kateri je dosegel zmago v svetovnem pokalu in kot edini Slovenec stopil na stopničke v obeh hitrih disciplinah. 

Boštjan Kline se zdaj ozira v prihodnost, kjer ga mika trenersko delo, vendar se bo najprej moral odločiti, ali bo nadaljeval svojo tekmovalno kariero. Ne glede na vse, pa se Mariborčan najbolj veseli trenutka, ko si bo po več kot dveh letih ponovno obul smučarski čevelj. »Rad bi smučal. Če že ne tekmovalno, pa vsaj za lastno dušo. Ali pa kot trener,« za Sportklub zaključi.