Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je po torkovem zadnjem treningu Dallasa sporočil, da je pripravljen za igro. »Navdušen sem, da bom spet igral,« je za klubsko spletno stran dejal 20-letni Ljubljančan, ki si je v zelo kratkem obdobju dvakrat poškodoval desni gleženj. Prvič decembra lani, drugič pa konec prejšnjega meseca.

V noči na četrtek proti Sacramento Kings

Dončić se bo na parket severnoameriške lige NBA vrnil v noči na četrtek, ko bo Dallas v svojem hramu v American Airlines Centru gostil Sacramento Kings, nato pa se bo odpravil v Chicago, ki bo konec tega tedna gostil tekmo zvezdnikov v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Ljubljančan bo v vetrovnem mestu igral v ekipi LeBrona Jamesa. Petintridesetletni košarkar Los Angeles Lakers je Dončića izbral kot tretjega med igralci, ki so predvideni za prvi peterki na tekmi, poleg Dončića in Jamesa bodo v uvodni postavi še Anthony Davis (LA Lakers), Kawhi Leonard (LA Clippers) in James Harden (Houston).

Rezervisti so Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Chris Paul (Oklahoma), Domantas Sabonis (Indiana), Ben Simmons (Philadelphia), Jayson Tatum (Boston) in Russell Westbrook (Houston).

Tri zmage in štirje porazi

Dallas je v času zadnje Dončićeve prisilne odsotnosti na zadnjih sedmih tekmah dosegel tri zmage in doživel štiri poraze. Dallas je trenutno na šestem mestu v zahodni konferenci. Na 54 tekmah je dosegel 32 zmag in doživel 22 porazov. V vodstvu so jezerniki iz Los Angelesa (40-12).