Kljub včerajšnji zmagi NK Maribora proti NK Krško, je imel celoten večer grenak priouks. Že v enajsti minuti je Leo Ejup na tla zbil napadalca Luko Zahovića. Pri padcu je zgledalo, da je nogometaš, ki je včeraj prvič stopil na igrišče kot kapetan, utrpel poškodbe ključnice.

Zahović bo moral na operacijo

Že včeraj po tekmi je bilo potrjeno, da gre za zlom ključnice. Danes pa so iz NK Maribor sporočili, da so to potrdili tudi iz UKC Maribor ter hkrati razkrili, da ne bo šlo brez operativnega posega. Vse to pomeni, da bo mlad napadalec odsoten v naslednjem najzahtevnejšem in najzanimivejšem obdobju za ekipo Vijoličastih. Zahovićeva rehabilitacija bi naj po prvih napovedih trajala najmanj 6 tednov.

“Njegova odsotnost se nam bo poznala”

“Rekli so, da bo okreval med 4 in 6 tedni,” je včeraj po dvoboju vidno razočaran razlagal Darko Milanič. “Njegova odsotnost se nam bo poznala. Luka je bil naš najboljši strelec v prejšnji sezoni. S svojimi goli je odločil kar nekaj tekem. Da bo moral toliko časa počivati, v tem obdobju… Nekaj si bomo morali izmisliti. Vsekakor ga bomo zelo pogrešali,” je še dodal strateg Vijoličastih, ki se mu je na včerajšnji tekmi verjetno precej porušila strategija za prihajajočo tekmo Lige Prvakov z izraelskim Hapoelom.