Ob koncu novinarske konference po prvi tekmi Lige prvakov proti Spartaku iz Moskve, na kateri je NK Maribor osvojil veliko in pomembno točko, se je zgodilo nekaj nevsakdanjega. Trener Maribora Darko Milanič je sam prosil za besedo in spregovoril o športnem direktorju Zlatku Zahoviću. Po skrivnostnih besedah je zapustil novinarsko konferenco, v zraku pa so obvisela mnoga vprašanja kaj je želel sporočiti.

Za kaj je pravzaprav šlo?

“Ni povezano z današnjo tekmo, je pa zelo povezano z današnjo zgodbo. Povedal bi samo nekaj. Upam, da naš športni direktor, ki zaradi kazni, ki jo je dobil, ne more biti z nami, nikoli ne bo povedal, zakaj jo je dobil,” je povedal Milanič, vstal in zapustil dvorano, kjer se je odvijala novinarska konferenca.

Spomnimo …

Zlatka Zahovića je Uefa zaradi protestov proti sodnikom na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti islandskemu Hafnarfjördurju suspendirala do 28. februarja 2018, zato si je tudi tokratno tekmo ogledal na tribuni. Po koncu tekme je z zahodne stekel proti vzhodni tribuni in garderobam Maribora. Ob tem ga je občinstvo, kar ga je ostalo, nagradilo z glasnim aplavzom in vzkliki: “Zlatko, Zlatko, Zlatko!”