Preverili smo ali na Mestni občini Maribor razmišljajo o garažni hiši, saj je veliko težav s parkirišči pri Ljudskem vrtu sploh, ko NK Maribor igra evropske tekme. “V projekt ureditev parkirne hiše ni zajeta. Gre za prenovo zahodne tribune in finalizacijo severnega in južnega podtribunja, ki ne vključuje ureditev parkirne hiše,” so nam uvodoma pojasnili na občini. A veljavni prostorski akt omogoča izgradnjo parkirne hiše v neposredni bližini stadiona, vendar MO Maribor v tem trenutku za izvedbo le te nima sredstev, nam še razložijo.

Alternativna prevozna sredstva

So pa na občini naklonjeni ideji, o uporabi javnega potniškega prometa za tiste, ki prihajajo iz Maribora ali bližine. Preteklo leto je bila vožnja z nogometno karto brezplačna: “Ob sistemih Park & Ride, novih kolesarskih stezah in drugih ukrepih trajnostne mobilnosti se nadejamo, da bodo obiskovalci tekem uporabili tudi kakšna alternativna prevozna sredstva kot pa avtomobil, kar je stalna praksa že tudi v drugih večjih mestih.”

Na voljo več garažnih hiš, ki so sicer v zasebni lasti

Hkrati dodajajo, da so približno 15 minut hoje do stadiona območja parkirnih površin, namenjenih dolgotrajnemu parkiranju – bele cone. Skupno število parkirnih mest v šestih conah je 1.799, večja parkirišča imajo kapaciteto skupno število parkirnih mest je 437, v Mariboru so na voljo tudi garažne hiše kot so garažna hiša Union, garažna hiša na Lentu, garažna hiša pod TC City in druge, ki so sicer v zasebni lasti, vendar prav tako zagotavljajo varen prostor za parkiranje.