Po včerajšnjem superveleslalomu je v Kitzbühlu na progi Streif danes potekal še legendarni smuk za svetovni pokal. Včeraj se je zmage kar nekoliko presenetljivo veselil Norvežan Kjetil Jansrud, ki bo tokrat nastopil s številko 17. A mu je rokavico vrgel Avstrijec Matthias Mayer, ki je spravil ogromno navijačev v ekstazo.

Avstrijca na prvem in drugem mestu, tretji Švicar

Vodilni v skupnem seštevku smuka Švicar Beat Feuz se je na progo podal kot sedmi in že na začetku nakazal, da ga zanima prvo mesto. Pri zadnjem merjenju hitrosti tik pred ciljem se je številka zaustavila pri 143 km/h. Kot hitri vlak je pridrvel v cilj ter prevzel vodstvo. A je na spektaklu kmalu dobil družbo. Avstrijski smučar Vincent Kriechmayr je imel na legendarnem Streifu vseskozi veliko prednost, na cilj pa prišel z identičnim rezultatom kot Feuz in delila sta si prvo mesto.

Čeprav sta želela, da ne bi nihče stopil pred njiju, se je to zgodilo. Dvakratni olimpijski zmagovalec Matthias Mayer je bil na veliko veselje navijačev najhitrejši. Sicer Avstrijec pri zadnjem merjenju hitrosti (142 km/h) ni imel najvišje, a je bilo dovolj, da je v cilju roki dvignil visoko v zrak. Nasmehnila se mu je zgodovinska zmaga, saj na Petelinjem grebenu še ni bil nikdar najhitrejši.

Vsi so še čakali, kaj bo naredil sobotni junak. Norvežan Kjetil Jansrud je bil dobro na progi, imel prednost, izgubljati pa začel v spodnjem delu in na koncu zaostal za odrom za zmagovalce.

Kot prvi izmed Slovencev bo nastopil Klemen Kosi (36), Miha Hrobat bo nosil številko 45, takoj za njim pa bo startal še Boštjan Kline.