Poškodba Denisa Klinarja je povzročila, da na nedeljski tekmi ne bo mogel igrati. »Do reprezentančnega premora bomo morali iskati druge rešitve, vendar bo odgovor bolj jasen čez nekaj časa,« pojasnjuje trener Darko Milanič. Kljub temu, da je Maribor ostal brez enega igralca, pa ima širok spekter igralcev, med katerimi lahko izbira. Kljub velikemu izboru pa zaradi manjšega obsega tekem priložnosti ne bodo dobili vsi igralci.

Težave na desnem boku

Problematiko predstavlja predvsem desni bok, kjer je Maribor doživel večje izgube zaradi poškodb Šmeja, Mileca in Klinarja. »Po navadi gre tako, da imaš v eni sezoni popoln mir in velik izbor, ponekod pa se dogaja, da je potrebno iskati druge rešitve. Na žalost se je tokrat to zgodilo s Klinarjem.«

Pripravljeni na nedeljski derbi

Kljub poškodbam pa so nogometaši Maribora osredotočeni na nedeljsko tekmo z Olimpijo, ki se bo odvijala v Stožicah. Mariborčani so kljub utrujenosti optimistični. »Vsaka tekma je pomembna, vendar toliko bolj, ko gre za derbi. Naredili bomo vse od sebe, da dobimo tri pike in s tem premagamo Olimpijo,« pojasnjuje igralec Dino Hotić.