Avstrijska policija je v ponedeljek zvečer zaradi suma prirejanja izidov aretirala pet profesionalnih košarkarjev ekipe UBSC Raiffeisen iz Gradca, med njimi pa bi lahko bil tudi slovenski košarkar. Kot poroča orf.at, policija igralce sumi, da so prirejali izide tekem svoje ekipe, je dejal predstavnik državnega tožilstva Hansjörg Bacher.

Aretirani zaradi begosumnosti

Gre za dva Američana ter tri košarkarje iz prostorov bivše Jugoslavije, je sporočila policija, ki njihovih imen za zdaj še ni razkrila. V ekipi graškega moštva pa so le trije igralci iz nekdanje Jugoslavije, med njimi Slovenec Drago Brčina ter Hrvata Marko Car in Matija Poščić.

Košarkarje so aretirali, ker tožilstvo meni, da obstaja sum za pobeg iz države ter za poskuse prikrivanja in uničevanja dokazov, je še dejal Bacher. Policija je že opravila prva zaslišanja, vendar za zdaj tožilstvo ne daje drugih podrobnosti. Več bo znano po današnji novinarski konferenci. Iz kluba so sporočili, da za zdaj ne vedo drugega, kot da je policija aretirala pet njihovih košarkarjev.

STA