Koledarska pomlad se je sicer že začela, vendar so pred nami že v prvi polovici prihodnjega tedna povsem zimske razmere. Ohladitev s kratkotrajnimi padavinami in vetrom nas bo zaradi prodora mrzlega polarnega zraka dosegla že v noči na nedeljo. Tudi temperatura ozračja naj bi hitro padla, po nekaterih nižinah lahko tudi občasno sneži. Nekoliko obilnejše sneženje bo v torek in sredo, po nižinah vzhodne Slovenije bi lahko zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega.

V višinah povsem zimsko

Severno in Srednjo Evropo je že preplavil občutno hladnejši zrak, ki se bo v noči na nedeljo razširil tudi nad naše kraje. Okrepil se bo dotok mrzlega zraka, zato lahko v začetku prihodnjega tedna v sredogorju pričakujemo temperaturo pod -10 stopinj Celzija, v visokogorju pa lokalno celo pod -20. Sicer pa Agencija RS za okolje beleži na Kredarici najnižjo izmerjeno temperaturo od prvega decembra do prvega pomladnega dne -15 stopinj Celzija, na Krvavcu -9.

Otoplitev v drugi polovici prihodnjega tedna

V začetku prihodnjega tedna naj bi bile temperature za okoli 5 stopinj Celzija nižje, po nižinah bo vetrovno in za ta čas neobičajno mrzlo vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami do največ 5 stopinj Celzija. Postopno otoplitev lahko pričakujemo šele v drugi polovici prihodnjega tedna.