Vlada še popolnjuje ekipo na nekaterih ministrstvih. Na ponedeljkovi seji je tako imenovala državne sekretarje na ministrstvih za izobraževanje, za infrastrukturo in za finance.

Za državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je tako vlada v ponedeljek imenovala Damirja Orehovca, za državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Aleša Miheliča, za državno sekretarko na ministrstvu za finance pa Polono Flerin.

Še nekaj drugih imen

Poleg tega je vlada razrešila Petro Brus s položaja generalne direktorice direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov na ministrstvu za finance. Na njeno mesto je imenovala vršilko dolžnosti Tino Humar, ki bo dolžnosti prevzela z današnjim dnem.

Ni pa vlada dala soglasja k imenovanju Nina Maletića za direktorja družbe SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo. Je pa soglašala z imenovanjem Stanislava Vojska za vršilca dolžnosti direktorja družbe.

Nadzorni svet je sicer Maletića za direktorja predlagal decembra, potem ko se je s položaja po 12 letih poslovil Matjaž Vodušek. Vendar pa direktorja družbe SODO nadzorni svet imenuje ali odpokliče s soglasjem vlade. Ministrstvo za infrastrukturo je po prejemu sklepa pripravilo predlog, da vlada soglasja k imenovanju ne poda, pač pa da poda soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti.

STA