Čeprav je Živalski vrt Ljubljana zaradi epidemije koronavirusa zaprt za obiskovalce, v njem mrgoli življenja. Sporočili so, da so se v začetku pomladi skotili mladiči zebre, indijskih ježevcev in pampskih zajcev oziroma mar. Novi starši so se z vso predanostjo lotili svojih dolžnosti, so zapisali v ZOO Ljubljana.

Čredo zeber so do sedaj sestavljali samec Bili ter samici Hanka in Srečka, prav na materinski dan pa je Srečka postala mama in čredi se je pridužila zebrica Sanaa. Sanaa v svahiliju pomeni “umetnina”. Kot so napisali v živalskem vrtu, je tudi Sanaa edinstvena umetnina zaradi svojega vzorca, saj se zebre po njih razlikujejo med seboj in niti dve nimata enakega vzorca. Srečka se stalno zadržuje ob malčici in odganja ostale zebre, da bi si Sanaa zapomnila mamin vzorec prog in jo tako vedno našla v čredi.

Bodičasta indijska ježevka je dva mladiča skotila konec marca. Naraščaj pa imajo tudi mare. Ker v skupnem podzemnem brlogu živi več parov mar, točnega števila novih mladičev še nimajo, prav tako ne poznajo točnih datumov njihovega rojstva.

Iz živalskega vrta so še sporočili, da je članica družine šimpanzov Leona konec marca upihnila četrto rojstnodnevno svečko.