Vlada je nedavno napovedala, da bo začela s svojim podkastom. Novica je že pred izidom prvega podkasta razburila marsikaterega Slovenca, saj menijo, da to ni primerno za oblastne organe, kot je vlada, mnogi jim prav tako očitajo zapravljanje denarja in časa, ki bi ga morali porabiti za reševanje mnogih problemov v državi. Vlada pravi, da gre za (video) podkast, s katerim širijo ustaljene načine obveščanja in komuniciranja z javnostjo ter krepijo transparentnost vladnega delovanja.

V prvi epizodi miren pogovor z ministroma

Danes je izšla prva epizoda GOVSI podkasta, v kateri voditelj Boštjan Lajovic gosti ministrico za zunanje in evropske zadeve Tanjo Fajon ter ministra za obrambo Marjana Šarca. Spregovorila sta na temo obletnice slovenskega vstopa v NATO.

"Slovenija letos obeležuje 20 let od vstopa v Evropsko unijo in zvezo NATO, s 1. januarjem letos pa je Slovenija še drugič v zgodovini postala nestalna članica Varnostnega sveta Združenih narodov (VS ZN). Leta 2004 smo torej dosegli dva ključna cilja slovenske politike po osamosvojitvi. Pričakovanja so bila velika, kakšna pa je bila prehojena pot? Kako je 20 let članstva v EU in NATU vplivalo na razvoj Slovenije? Kakšna bo vloga obeh integracij v spreminjajočem se globalnem svetu in kaj si lahko Slovenija obeta od nestalnega članstva v VS ZN?" so zapisali ob podkastu.

Vse oddaje bodo predvidoma objavljene ob petkih popoldne, načrtovani pa sta ena do dve oddaji na mesec. Sogovorniki ne bodo vedno delavci javne uprave, predvideno je, da se bodo podkasta udeležili strokovnjaki različnih področij. Plaz kritik se je sicer na vlado vsul predvsem, ker ji mnogi očitajo, da imajo preveč težav, ki bi jih lahko v tem času reševali, ter da zapravljajo tako čas kot denar. Kaj pravite na prvo epizodo, se strinjate s kritiki, vam je morda mnenje spremenila prva epizoda, ali pa ste ideji že od začetka naklonjeni?