Kot poročajo za 24ur.com, so pri pri delavcu zunanjega podjetja, ki deluje na teritoriju zapora Dob na Mirni, potrdili okužbo s koronavirusom. Zadevo so že potrdili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Nekaj obsojencev, naj bi jih bilo osem, je bilo z okuženim tudi v stiku, zato so trenutno v izolaciji.

Nihče od zaprtih zaenkrat še ne kaže simptomov okužbe. Po pisanju medija Dolenjska News naj bi bil po njihovih neuradnih podatkih okužen inštruktor nemškega podjetja JMW Fire. Poleg obsojencev je imel stike tudi z drugimi osebami, sodelavci in pravosodnimi policisti. V podjetju so že ustavili proizvodnjo.

Glede na dejstvo, da je na Dobu trenutno zaprtih 600 obsojencev, zaposlenih pa 200 oseb, je hitro širjenje okužbe zaradi majhnega zaprtega prostora dokaj možno, kot je za 24ur včeraj dejal Bojan Majcen, generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Zaporniki bivajo s cimri, v sbah nihče ni pravzaprav sam in tu se zadeva še bolj zaplete. Kot je opozoril, je podobno kot drugod v Sloveniji, tudi v zaporu premalo zaščitnih mask.