V Splošni bolnišnici Murska Sobota je eden od sodelavcev okužen z novim koronavirusom. Ob tem so takoj sprožili varovalne ukrepe za zaščito bolnikov in zaposlenih, sodelavca so izključili iz delovnega procesa, brisi vseh, ki so bili z njim v stiku, so negativni.

Kot so sporočili iz bolnišnice, sodelavce, katerih bris je bil negativen, v skladu z usmeritvami glede na zahteve vključujejo v delovni proces.

V bolnišnici dve enoti covid-19

V bolnišnici potekajo vsi nujni procesi in vse nujne obravnave bolnikov, za tiste, pri katerih sumijo na okužbo z novim koronavirusom ali pa je okužba potrjena, pa skrbijo posebej razporejeni delavci v posebni novi enoti covid-19. Ta je sestavljena iz podenote za sum na covid-19 ter podenote za bolnike s covidom-19. Slednja je v posebni zgradbi.

V bolnišnici še pravijo, da kolikor je mogoče skrbijo za zaščito zaposlenih in se trudijo, da bi jim zagotovili vsa zaščitna sredstva.

Če zaradi preprečitve okužbe zaposleni v bolnišnici začasno ne bi mogli živeti doma, bi jih lahko namestili v bližnjem dvorcu Ris Rakičan.

STA