V šmarskem domu upokojencev je število okuženih stanovalcev in zaposlenih z novim koronavirusom v ponedeljek poraslo na 131, kar je 12 več kot v nedeljo. Kljub preventivnim ukrepom se okužba tako še naprej širi. Stanje večine okuženih je kljub številnim pridruženim obolenjem stabilno, trije stanovalci pa so se že vrnili iz celjske bolnišnice.

V treh dneh odvzeti ponovni brisi

Kot je danes sporočila direktorica doma Gordana Drimel, bodo 31 stanovalcem, ki ne kažejo več znakov okužbe, v treh dneh odvzeti ponovni brisi. Prav tako se v delovni proces vrača prva okužena oseba med zaposlenimi.

Za zdravstveno stanje stanovalcev doma skrbi zdravniška ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah in osebno ali prek telefona specialisti iz celjske bolnišnice. V delovni proces so se v pomoč zaposlenim pridružili tudi zdravstveni delavci regionalnih zdravstvenih zavodov, prostovoljci, študenti in šmarska civilna zaščita.

Svojce stanovalcev po zagotovilih Drimlove redno obveščajo o stanju njihovih bližnjih. Prav tako se dnevno vzpostavljajo komunikacijske poti, da se stanovalci lahko pogovarjajo preko video in klicnih pogovorov.

V šmarski občini je bilo v ponedeljek z novim koronavirusom skupno sicer okuženih 143 oseb, kar je šest več kot dan prej.