Tomaž Gantar, minister za zdravje, je na novinarski konferenci med drugim povedal, da so danes zabeležili še eno smrt zaradi covida-19, tudi tokrat v domu za starejše Šmarje pri Jelšah. »To je peta smrtna žrtev zaradi posledic okužbe novega koronavirusa v Sloveniji,« je dodal Gantar. Poudaril je, da so starejši »kritična« točka, saj predstavljajo tisto žarišče, kjer so posledice okužbe najhujše in jih je treba najbolj spremljati.

V Sloveniji je danes, v sredo, 25.3. 2020, potrjenih 50 novih primerov okužbe s koronavirusom; skupaj je v Sloveniji 528 potrjenih okužb, danes so zabeležili še eno smrt zaradi covida-19, tokrat v domu za starejše Šmarje pri Jelšah, je povedal minister za zdravje Gantar.

Vrha epidemije še ne moremo napovedati

Minister še pravi, da imajo za bolnike zaenkrat na voljo 539 postelj, lahko pripravijo še več. »Danes zjutraj jih je bilo 72 zasedenih, rezerva so še, saj v naslednjih dneh pričakujemo porast. Vrha epidemije pa še ne moremo napovedati,« je dejal in dodal, da imajo imajo  Potrjenih imajo novih 50 primerov okužbe z novim koronavirusom; skupaj 528 okuženih, danes so zabeležili še eno smrt zaradi covida-19, tokrat v domu za starejše Šmarje pri Jelšah.