Družinska tradicija oljarne, ki sega v leto 1929 še danes ohranja prvinski pridih nostalgije, združen v dobri kakovosti. »Dobro in povsem po starem delamo še danes. Prav slednje je razlog, da je nastala zgodba, ki smo jo zapisali na najvišji stolpnici na svetu. V restavraciji At.Mosphere v Dubaju,« povedo v oljarni Kocbek. Gorazd Kocbek je predstavnik že tretje generacije družinskega podjetja, ki je skozi zgodovino kljub oviram ves čas strmo rastlo. Danes so njihovi izdelki prepoznavni tako pri nas kot v svetu in bogatijo najbolj prestižne jedi za gurmane od Dubaja prek Japonske do Amerike.
Luksuzna polnitev bučnega olja
V restavraciji JB v Ljubljani je bila predstavljena nova luksuzna polnitev bučnega olja, ki je s svojo zgodbo prepričala arabski svet. Mednarodno priznan in večkrat nagrajen slovenski oblikovalec Gregor Žakelj je prepoznal družinsko tradicijo oljarne Kocbek. Dobro in povsem po starem delajo še danes in prav slednje je razlog, da je nastala zgodba, ki so jo zapisali na najvišji stolpnici na svetu – v restavraciji At.Mosphere v Dubaju. Prav tam je namreč njihova nova in unikatna steklenica izjemnega bučnega olja postala del njihovega jedilnika.
Vsaka steklenica ročno pihana
Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik na podlagi potreb zahtevnejšim trgom in njihovim kupcem predstaviti ekskluzivni, unikatni, luksuzni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo. Vsaka steklenica je ročno pihana v Steklarni Hrastnik iz najčistejšega stekla, brez primesi težkih kovin (kristal – kot prestižna steklovina vsebuje 30% svinca o.p.) in postavljena v škatlo iz starega stoletnega hrastovega lesa. Njihovo steklo je najbolj neoporečno za živilo, v tem primeru bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v stekleni temni embalaži.
Poseben znak v zlati ploščici
Polnitev steklenice je ekološko bučno olje narejeno iz prebranih in sortiranih bučnih semen avtohtone sorte, ki so zrasla še na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena sortirajo in jih zmeljejo na mlin s pravimi kamni, katere so pri Kocbekovih začeli uporabljati že pred 89 leti. Na steklenici je tudi poseben znak, povzet iz prvega žiga (štampiljke) Alojza Kocbeka in njegovih inicialk, katere izvedba bo za Arabski trg tudi v zlati ploščici čistine 999,9. Steklenica vsebuje lastno pipeto, s katero se olje nanaša na hrano po kapljicah in se ne izliva iz steklenice. Pipeta služi kot zamašek steklenice in je pripomoček kuharskim mojstrom, da z njo dekorirajo krožnike. Oljarna Kocbek s svojimi ambasadroji Tomažem Kavčičem, Janezom Bratovžom in Ano Roš s to steklenico že predstavlja svojo zgodbo tudi na njihovih jedeh.
»Nudimo najbolj čista in kakovostna olja«
»Danes strmimo k temu, da na trgu ponujamo bučno olje, ki je narejeno izključno iz slovenske surovine po stari tradicionalni metodi. Nudimo najbolj čista in kakovostna, naravna olja narejena na stari strojni opremi iz izbranih semen, ki jih za nas pridelajo lokalni kmetje in so dozorela na poljih še neokrnjene narave. Pri predelavi bučnega olja uporabljamo izključno Slovensko surovino, ki daje najvišjo možno kakovost olja, tako po okusu, kakor po sestavi hranilnih vrednosti. Strmimo k temu, da so naši izdelki vrhunske kvalitete in le najboljše ponujamo tudi končnemu potrošniku, ne samo izbranim restavracijam in kuharskim chefom,« pove Kocbek.