Po dolgi in težki bolezni je v 67. letu starosti umrl dolgoletni novinar RTV Slovenija in Vala 202 Marjan Jerman, je poročal Radio Slovenija. V času vojn na območju nekdanje Jugoslavije je bil vojni dopisnik, v zadnjih letih pa je postal znan po svoji oddaji na Valu 202 Radia Slovenija Jermanovo uho.

Že dlje časa hudo bolan

Kot poročajo za Svet24, je po neuradnih novicah prav Jerman tretja žrtev okužbe s koronavirusom pri nas. Spomnimo, umrl naj bi 67-letni moški s pridruženimi boleznimi. Kot še dodajajo za imenovan medij, je bil Jerman že dlje časa hudo bolan.

Neustrašen iskalec resnice

“S svojimi radijskimi in televizijskimi prispevki je postal sopomenka za pogumnega in neugnanega iskalca resnice, neustrašnega novinarja v službi malega človeka, neusmiljenega raziskovalca družbenih krivic in oblastniških stranpoti,” so besede njegovih radijskih kolegov objavili na portalu Radiatelevizije (RTV) Slovenija MMC.

Deset let po razpadu nekdanje SFRJ je izdal knjigo spominov na dogodke, ki jih je doživel na bojiščih v času vojn na območju nekdanje Jugoslavije.

V zadnjih letih pa je zaslovel z oddajo Jermanovo uho, v kateri je reševal različne zaplete na številnih področjih.

STA