Le še nekaj dni nas loči do pustne sobote. V tem času so posebej priljubljeni slastni krofi, zato smo preverili kakšna je njihova ponudba v različnih trgovinah. Seveda se cene razlikujejo tudi glede na vrsto polnjenja in samo težo krofov.

V Tušu za krof 0,55 evra, v ponudbi tudi pisani donati

»V naši ponudbi imamo sveže krofe različnih slovenskih pekarn. Kupci se lahko odločajo med klasičnimi krofi z marelično marmelado, ki so še vedno najbolj iskani, čokoladnimi krofi ter pisanimi donati,« nam povedo v Tušu, kjer so ponudbo že prilagodili prazničnemu času.

Akcijska cena krofa (80 gramov) v Tušu je 0,55 evra. V pustnem času so v njihovih trgovinah lani prodali več kot pol milijona pustnih krofov. V tem času  se je povečala tudi prodaja osnovnih sestavin za pripravo krofov doma.

V Lidlu na voljo XXL krof

V Lidlovi stalni ponudbi je Mlinotestov krof z mareličnim polnilom (80 gramov) za ceno 0,44 evra. Krof je bil letos nagrajen z zlatim priznanjem kakovosti, ki ga podeljuje Sekcija za pekarstvo, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). V času pusta so v Lidlu ponudbo krofov še povečali. Vse do 23. februarja bodo imeli v ponudbi dodatno krofe Don Dona s polnilom vanilje  in gozdnih sadežev, pakirane po 6 kosov (60 gramov), cena za paket znaša 2,49 evrov ter Žitov XXL krof (170 g), cena krofa 0,79 evra. Do 26. februarja bodo imeli v ponudbi dnevno sveže krofe Mlinotesta. Pakirani bodo po 4 kose (80 gramskih) z mareličnim polnilom. Prednost teh krofov je, da bodo v tem času vsak dan sveže dostavljeni v vse njihove trgovine, in so odlične kakovosti, saj so prav tako nagrajeni z zlatim priznanjem kakovosti GZS. Cena za paket bo 1,19 evra.

»Sicer smo s prodajo krofov v pustnem času že več let zelo zadovoljni in je nad pričakovanji. Opažamo, da se največ krofov proda v tednu pred pustom in v tednu, ko je pust, je pa izdelek zelo priljubljen pri naših kupcih tudi sicer in je povpraševanje po njem zelo dobro,« še povedo v Lidlu.

Poleg krofov tokrat še flancati in v torek presenečenje za vse delavce in kupce

Krofi so priljubljena sladka razvada kupcev v Hoferju skozi celotno leto. »Kot običajno je povpraševanje največje v predpustnem času, višek pa doseže na pustno soboto in pustni torek. Temu smo ustrezno prilagodili tudi naročene količine,« pojasnijo v Hoferju. Tokom leta 2019 so prodali skoraj štiri milijone krofov. Za krof z mareličnim polnilom (90 gramov) boste med 20. in 25. februarjem odšteli 0,29 evra, na voljo so tudi pakirani krofi: štiri v paketu (80 gramov) po ceni 1,09 evra in do 24. februarja pakirani po 10 kosov (60 gramski) – za ta paket boste odšteli 2,69 evra.

Poleg tega bodo v njihovi ponudbi letos tudi krhki pustni flancati, prav tako so zagotovili potrebne sestavine za pripravo domačih pustnih krofov. »Za konec vam lahko še zaupamo, da bomo s slastnimi krofi tudi letos na pustni torek presenetili vse svoje sodelavce, presenečenje pa pripravljamo tudi za naše kupce,« še povedo v Hoferju.

Cvrti sveži krofi, v ponudbi tudi obliti s čokoladi in donati

V Mercatorju v pustem času prodajo tudi do 2 milijona krofov, samo v pustnem času prodajo polovično letno količino krofov. »V Mercatorju je posebnost tudi to, da krofe cvremo tudi sveže  v izbranih večjih trgovinah, v Mariboru v hipermarketu Mercator Tabor,« povedo. Največ prodajo krofov z marmelado (80 gramov) , ki se prodajajo postreženo, v ponudbi pa imajo tudi krofe s čokoladnim ali vaniljevim polnilom, ki se prodajajo postreženo ali pakirano.

»Zelo dobro se prodajajo tudi pakirani krofi (3 kosi) z marmelado in obliti z belo čokolado in pakirani krofi  z marmelado (4 kosi), ki so zdaj v akciji 2 + 2 gratis. Že drugo leto zapored  pa imamo v ponudbi tudi več okusov donutov,« povedo. Krof, ki je v ponudbi vse leto in ga prodajajo v stalni aktivnosti 2+2 gratis, je po 0,49 evra za kos. V ponudbi imajo še krofe lokalnih dobaviteljev, ki pa dobavljajo krofe v času od sredine februarja do pusta po ceni 0,98 evra.

S promocijo pustnih krofov pričnejo približno mesec dni pred pustom, s cvrtjem na prodajnih mestih so že pričeli konec januarja ob vikendih, v zadnjem tednu pred pustom pa jih v omenjenih trgovinah sproti cvrejo vsak dan.

Kje imajo najboljše krofe?

  • Hofer (50%, 97 glasov)
  • Mercator (20%, 39 glasov)
  • drugo (16%, 31 glasov)
  • Tuš (9%, 17 glasov)
  • Lidl (5%, 10 glasov)

Vseh glasov: 194

Loading ... Loading ...