Obe sta psički, testirani na kužne in vektorske bolezni, rezultati so bili negativni. Po oceni veterinarja sta stari približno štiri mesece. Cepljeni sta po programu in očiščeni notranjih in zunanjih parazitov. Sterilizacija po pogodbi obvezna.  V dom novih lastnikov lahko prideta konec februarja z organiziranim transportom. Prav tako bo čez čas dom iskala tudi njuna mama, gre namreč za dvoriščno vrejo.

Od bodočih skrbnikov si želijo zavedanja, da tovrstna vzreja, lahko pokaže posledice kasneje, četudi sta lepotici sedaj popolnoma zdravi, pa vendar ne morejo garantirati , da se kasneje morda ne pojavijo genetske ali zdravstvene težave.

“Glede na  naval vam sporočamo, da bomo na e-maile in sporočila odgovarjali le tako dolgo, dokler ne najdemo dveh primernih domov. Vsi tisti, ki boste morda ostali brez ene od njih, pa odprite srce in vrata domov za vse ostale “povprečne” kužke, kajti tudi oni imajo želji po domu in družini,” so zapisali. Za več informacij se lahko obrnete na [email protected].