Zaradi okužbe z novim koronavirusom sta v torek umrla še dva oskrbovanca iz šmarskega doma upokojencev. Prvi, ki je imel še druge pridružene bolezni, je umrl v celjski bolnišnici, drugi pa v domu, je STA izvedela iz virov blizu doma starejših. Skupno število umrlih oskrbovancev doma se je tako povzpelo na šest.

Po zadnjih dostopnih podatkih je v šmarskem domu starejših okuženih že 60 stanovalcev in 11 zaposlenih. Šest stanovalcev pa je na hospitalizaciji v celjski bolnišnici.

Vsi okuženi stanovalci so nameščeni v izoliranem delu doma, zaposleni pa so v domači izolaciji. Vsi oboleli kažejo rahle klinične znake bolezni s covidom-19.

Izvajajo vse mogoče ukrepe

Po oceni direktorice doma Gordane Drimel je virus izredno agresiven, širi se hitreje, kot so pričakovali. V domu izvajajo vse mogoče ukrepe s sredstvi, ki jih imajo na razpolago. Ker se bolezenski znaki še pojavljajo, pričakuje porast števila potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.

Dodatne brise bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarne ravni in infektologa. Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce.