V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC bodo v soboto uradno odprli prvo fizično trgovino spletnega trgovca Mimovrste. V njej si je mogoče izdelke ogledati in nekatere tudi preizkusiti, nakup pa opraviti takoj ali pa pozneje prek spleta. S tem želijo v družbi približati spletno nakupovanje tudi tistim, ki ga niso vešči ali pa so zgolj nezaupljivi.

Namenjena prodajnim uspešnicam in novostim

Trgovina oz. razstavno-prodajni prostor se razprostira na več kot 1000 kvadratnih metrih površine in je namenjena predvsem predstavitvi prodajnih uspešnic in novosti. Je pa izdelke mogoče tudi kupiti, so sporočili iz Mimovrste. Hkrati je v trgovini tako kot na sedmih prevzemnih mestih v Ljubljani, Kranju, Kopru, Celju in Mariboru mogoče urejati morebitna vračila artiklov in prevzemati nakupe, opravljene prek spleta.

Mimovrste je ena prvih večjih spletnih trgovin v Sloveniji, ki je začela kot majhna, za računalniško opremo specializirana trgovina s skladiščem na Jesenicah. Danes je največji spletni trgovec v Sloveniji z več kot 300 sodelavci in ponudbo več kot 127.000 artiklov ter več kot 70.000 odpremljenimi naročili mesečno.

V Sloveniji na repu EU po spletnih nakupih

Odločitev za odprtje fizične trgovine v družbi Mimovrste, ki je od leta 2012 v češki lasti, med drugim pojasnjujejo z nakupovalnimi navadami Slovencev. Statistika spletnega nakupovanja evropskega statističnega urada Eurostat namreč kaže, da internet uporablja 84 odstotkov vprašanih, spletni nakup pa jih opravi zgolj 56 odstotkov, kar Slovenijo uvršča na rep med članicami EU.

V spletni trgovini Mimovrste vsak mesec naštejejo več kot tri milijone obiskov, od odprtja fizične trgovine pa si obetajo približanje blagovne znamke tudi tistim, ki nakupujejo z očmi ter na podlagi izkušnje v trgovini, so še sporočili.

STA